Венгер си тръгнал заради неумението на феновете да прощават


Н. Гавазов

Венгер си тръгнал заради неумението на феновете да прощават

Арсен Венгер разказа, че ключът към неговото напускане на Арсенал е станало изтичащото нетърпение от страна на феновете на лондонския клуб. През миналия понеделник 68-годишният французин за последен път дойде на тренировъчната база на Арсенал в Колни, за да си прибере личните вещи и да се сбогува с феновете. Наставникът на "артилеристите" не само, че остана без трофеи в своя последен сезон в клуба, но и завърши на шесто място в класирането на Висшата лига.

Отсъствието на успехи, съпоставими с тези, които Венгер постигаше през своите първи десет години на работа в Арсенал, направи феновете не само взискателни, но и много нетърпеливи и безкомпромисни, за това Арсен реши да отстъпи мястото си на друг специалист.

"Седнахме заедно и решихме, че е по-добре да привлечем на мое място някой друг, който да носи доверие и търпение", заяви Венгер.

"Този отбор притежава отличен дух и за мен бе удоволствие да работя с него. Този отбор притежава огромен потенциал и ако закупят няколко нови футболисти и дадат време на новия мениджър, тогава Арсенал ще се сражава за титлата във Висшата лига", каза още французинът.

"Чувствах нетърпението на публиката, нейното неумение да прощава неуспехите. Когато толкова отдавна се намираш на своето място, винаги възниква нетърпеливост. Ние постигахме огромни успехи, но те останаха назад", добави Арсен.

"Така се случи и през този сезон, макар че ние играхме във финал за Купата на Лигата, полуфинал в Лига Европа и незаслужено отпаднахме в тези турнири. Но дори да бяхме спечелили Лига Европа, тази нетърпеливост никъде нямаше да отиде, щеше да остане там и това щеше да стане определящ фактор. При това положение е по-добре да спреш", завърши Венгер.

Напомняме, че според последни информации нов мениджър на отбора ще стане Унай Емери. Контрактът със специалиста ще е по схемата "2+1", а испанецът ще получава по 5 милиона евро на година. Съобщава се също така, че кандидатурата на Унай е предпочетена пред тази на Микел Артета, заради съгласието му да не се меси в трансферната дейност на клуба и да работи с играчите, които получи от босовете.  

  Сподели
542