Анчелоти: Ще потърся слабостите в Интер, но не и в неговия треньор


.

Анчелоти: Ще потърся слабостите в Интер, но не и в  неговия треньор

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти ще направи всичко възможно, за да се предпази от евентуалните емоционални игрички на Жозе Моуриньо. Както е известно, вчера жребият за Шампионската лига изправи в осминафинален мач от Шампионската лига Челси срещу Интер, воден от бившия мениджър на "сините", който донесе първа на клуба титла за последните 50 години.

Когато стане дума за Моуриньо, всички знаят, че е въпрос на време да се стигне до психологически атаки и игри, а не дали. Освен това Анчелоти има солен опит от съжителството си с португалеца на "Сан Сиро" в продължение на една година.

На пресконференцията след жребия вчера, Анчелоти бе по-дистанциран от обикновено, а през цялото време дипломатично отхвърляше всички въпроси свързани с характера на съперника си. Както е известно, сегашният мениджър на Челси има опит съвместната си работа на "Сан Сиро" с португалският специалист и е добре запознат с методите му на работа.

"Имахме проблеми, някои от въпросите породиха и дискусии във вестниците, но аз го харесвам като треньор. Моуриньо е фантастичен треньор. Той спечели в Португалия, в Англия и в Италия. Но аз няма да обсъждам характера му. За него ще говоря само като треньор и нищо друго. Това не е проблем, никой не е казал, че трябва да бъда в добри отношения с него", коментира Карло.

"Срещата тук ще бъде много емоционална за него. Той е свършил фантастична работа на "Стамфорд Бридж", така, че когато излезе срещу Челси няма да му е никак лесно. Това ще бъде футболен мач между два от най-големите отбори в Европа. Нищо повече. Имам опит от това което той ще се опита да направи преди мача. Но аз не съм готов да водя психологически войни. Никога няма да се вържа на тези игри. Предпочитам да се играят футболни мачове и никога не съм мислил за мач между треньорите. Ще намеря слабост в неговия отбор, но не и в моя колега треньор", убеден е Анчелоти.

Италианският специалист обаче е по-критичен към португалеца в своята автобиография, където се обръща към него с думите " Негово Моуриньосветейшество", сравнявайки го иронично с Исус, както и с думите "Негово Специалнишейство". При всички положения сблъсъкът между Интер и Челси е неизбежен и всички фенове го очакват с нетърпение. А дали ще има сблъсък между двамата велики треньори, това остава да гадаем.

Изпълнителният директор на лондонския клуб Рон Гърлей пък вече заяви, че завръщането на Моуриньо на "Стамфорд Бридж" ще бъде "грандиозно и зрелищно" и го очаква добър прием от всички. Дали обаче това ще бъде наистина така ако Интер победи? Ще видим.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

  Сподели
215