Мбапе: Трябваше да бъдем по-ефективни


Н. Гавазов

Мбапе: Трябваше да бъдем по-ефективни

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе коментира загубата с 1:0 от Борусия Дортмунд в мач – реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига и отпадането от турнира.

"Опитах да помогна на отбора по най-добрия начин, но не бе достатъчно. Когато говорим за ефективност в нападение, аз съм първият, който носи вината. Аз съм човекът, от когото се очакват голове. Аз трябва да решавам мачовете. Когато го правя, светлината пада върху мен. Сега, когато не успях, трябва да приема, че съм в сенките. Аз трябваше да отбележа, но такъв е животът. Трябва да преглътнем загубата и да гледаме напред като отбор.

Разбира се, че сме разочаровани. Искахме да играем на финала в Шампионската лига. Но за целта трябваше да бъдем ефективни и в двете фази на играта. Те бяха по-добри в това отношение. Разочаровани сме и заради феновете и близките ни, но това е положението. През сезона показахме, че можем да стигнем далеч. За съжаление не достатъчно далеч.

Не мисля, че сме били прекалено самоуверени. Ако ние не можем да се мобилизираме за победа, кой да го направи вместо нас? Никой. Не мисля, че това е проблемът. Бяхме напълно спокойни, както сме от началото на сезона, но това е футболът. Не бива да захвърляме всичко постигнато заради една загуба. Имаме още цели пред себе си. Ще играем финал за Купата на Франция, който искаме да спечелим", заяви Мбапе.

  Сподели
87