Де Йонг: Получихме тежък удар


Н. Гавазов

Де Йонг: Получихме тежък удар

Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг говори за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига с ПСЖ (1:4) и отпадането от турнира. В 29-ата минута защитникът на каталунския клуб Роналд Араухо бе изгонен.

"Поведохме с 1:0 и това бе голямо предимство, но когато в Европа трябва да играеш с десет човека за толкова минути, колкото ние срещу добър отбор като ПСЖ, знаеш, че трябва да страдаш.

Дадохме всичко от себе си, но в крайна сметка не постигнахме нищо. В момента с червения картон имах чувството, че топката, която Баркола овладя, трябваше да се окаже по-близо до нашия вратар – не видях повторение на инцидента, но такова беше усещането.

Това е тежък удар, защото бяхме абсолютно уверени, че ще можем да стигнем по-далеч. Борихме се за резултата след червения картон, но не се случи. Няма друг избор, освен да се съберем и да се опитаме да постигнем повече през следващия сезон“, заяви Де Йонг.

На полуфиналите ПСЖ ще играе срещу Борусия Дортмунд, която победи Атлетико Мадрид на четвъртфиналите (общ резултат 5:4).

  Сподели
55