Барса отива на 1/8-финал


FUTBOL-TV

Барса отива на 1/8-финал

Барселона се наложи над Порто с 2:1 в решаващ мач от група "Н“ на Шампионска лига. До преди старта на мача двата тима бяха с равни точки, но вече Барса е с 12 пункта, докато Порто остава с 9.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор на Барселона Тери Венейбълс.

Порто вкара гол в 26-ата минута, който не бе зачетен заради засада на Мехди Тареми.

След половин час игра Галено подаде към Мехди Тареми, който стреля, но ударът му бе блокиран от Жул Кунде. След това топката попадна на крака на Галено, който стреля, но Иняки Пеня се намеси и спаси. Избитата топка попадна в краката на Пепе Акино, който бе сам срещу Иняки Пеня и не сбърка да вкара.

Барселона обаче реагира мигновено и в 32-рата минута резултатът бе изравнен. Жоао Кансело получи пас отляво, финтира Жоао Марио и с прекрасен удар в далечния ъгъл порази вратата за 1:1.

Още в първите секунди на второто полувреме Жоао Феликс много добре овладя топката, след което веднага стреля от разстояние, но топката срещна напречната греда на вратата на Диого Коща.

В 57-ата минута "каталунците" вкараха втори гол. Жоао Кансело проби по левия фланг и пусна остър пас по земя към Жоао Феликс, който от движение засече топката във вратата за 2:1.

Любопитното е, че реално португалци съсякоха Порто и пратиха Барса на 1/8-финал.

  Сподели
319