Пиоли: Ще се раздадем срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Пиоли: Ще се раздадем срещу Ливърпул

Старши-треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящата среща с Ливърпул от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

“Вече изиграхме много важни двубои, а такива предстоят и в бъдеще. Подготвени сме за всеки детайл от идния мач. Милан трябва да бъде силен, защото срещу себе си ще има съперник, който е в състояние да спечели Шампионската лига.

Златан Ибрахимович не е единственият ни нападател. Колкото сме по-непредвидими, толкова повече неприятности може да причиним на съперника. Готови сме, а и запалянковците ни ще ни мотивират допълнително. Налице са всички условия, за да се представим на ниво. Да, травмите са проблем за нас, но е нужно е да стиснем зъби и да извлечем максимума от двубоите, които ни остават до 22 декември. След това вече ситуацията с контузените ще се подобри.

Ясно е, че Ливърпул ще ни пресира високо, но ние познаваме добре този противник и ако се измъкнем от този натиск, ще може да създадем опасности. Нужно е да разполагаме с много играчи в предни позиции, без обаче да даваме възможност на Ливърпул да се възползва от това. Крунич, Диас и Месиас имат качествата да действат между линиите. Полезно и да играеш в такива срещи. Искаме да се изправим срещу един от най-качествените тимове в света, за да разберем на какво ниво си. Сега трябва да се жертваме и да се раздадем. Милан трябва да продължи да бъде в играта както в Италия, така и в евротурнирите", заяви Пиоли.

  Сподели
341