Ливърпул ще си осигури предимство за реванша


Н. Гавазов

Ливърпул ще си осигури предимство за реванша

Реал МадридЛивърпул
Стадион: "Алфредо ди Стефано", Мадрид
Дата: 06.04.2021 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Реал Мадрид ще бъде домакин на Ливърпул в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Първото, което ни идва на ум, без съмнение това е киевският финал в главния клубен турнир на континента, в който "блнкосите" надделяха с резултат 3:1. Второто е сблъсъкът между Серхио Рамос и Мохамед Салах, довел до изваждане от строя на египтянина -  една от основните причини за поражението на "червените" в столицата на Украйна.

Някои побързаха да определят днешната среща като римейк на финала в Шампионска лига от сезон 2018/19, но е много трудно да се съгласим с подобно определение по ред причини. Първо, изходът от конфронтацията между съперниците ще се реши в два мача и второ, очакваната среща между двама от главните герои няма да се състои. Освен това съставите ще са напълно различни от двубоя в Киев. На практика това ще е съвсем различен сблъсък и само един етап по пътя към голямата цел. Едно обаче е сигурно – и тук вероятно всеки ще се съгласи – очакват ни две вълнуващи срещи, които няма как да не привлекат вниманието и на неутралния зрител.

"Кралският клуб" на предишния стадий на турнира се справи с Аталанта, което не е изненада. Основен момент в изхода на това противопоставяне стана скандалното изгонване на Ремо Фройлер в първия мач. Впрочем, трябва да признаем, че коравият италиански отбор даде битка на "бланкосите" и кой знае как би завършил този сблъсък, ако бергамци бяха по-съсредоточени пред чуждата врата, а швейцарският футболист не бе получил червен картон. След като се класираха за четвъртфиналите хората на Зинедин Зидан постигнаха две рутинни победи над Селта и Ейбар, с които продължиха безпогрешната си серия до 11 мача във всички турнири, с девет победи в този период,  а освен това се доближиха само на три точки до лидера в Примера дивисион Атлетико Мадрид.

Ливърпул от своя страна имаше за съперник  на осминафиналите на Шампионска лига германския хит РБ Лайпциг. Точно тогава мърсисайдци преживяваха тотална криза и щамповаха необясними загуби във Висшата лига на Англия, а знаменитото нападателно трио страдаше от тежка форма на "импотентност". Интрига обаче не се получи в мачовете с "биковете" – "червените" постигнаха победи с по 2:0 и в двете срещи, като герои и в двата двубоя в Будапеща станаха Мохамед Салах и Садио Мане, които  се отличиха с по два гола.  Що се отнася до представянето на английския шампион във Висшата лига, там нещата започнаха да се подобряват. Хората на Юрген Клоп се справиха с коравия Уулърхемптън след втората среща с РБ Лайпциг, а през уикенда разглобиха Арсенал с 3:0. Пасивите, натрупани в началото на годината, оставят Ливърпул на седма позиция   в таблицата за класиране на Премиършип, но само на две точки от четвъртия Уест Хем.

Както казахме, Рамос е контузен и ще пропусне срещата. Освен капитана, участие в мача няма да вземат и Еден Азар, Дани Карвахал и Федерико Валверде, които лекуват травми.  Що се отнася до гостите, те пристигнаха в испанската столица с традиционните си кадрови проблеми, изразяващи се в отсъствието на основни играчи от защитата и полузащитата. И "червените" са без своя капитан Джордан Хендерсън, който лекува травма, освен това в лазарета се нмират Дивок Ориги, Жоел Матип, Каомин Келехер, Върджил ван Дайк и Джо Гомес.

Мадридчани три пъти са се срещали с англичани на този стадий на турнира, като и трите пъти испанците уверено са продължавали напред. За мърсисайдци това ще е първа среща с представители на Испания в ¼-финалите на Шампионска лига.

Трудно можем да говорим за фаворит в двубоя и конкретно в мача при среща на отбори от калибъра на Реал Мадрид и Ливърпул. Очакванията са за равностоен сблъсък, който ще бъде спечелен от колектива, допуснал по-малко грешки в защита. Повечето букмейкъри дават леко предимство на домакините, но англичаните показаха срещу РБ Лайпциг, че класата им  не се е загубила, а уверената победа над Арсенал през уикенда ни кара да се доверим именно на тях.

Прогноза: Реал Мадрид – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Филипс
Кабак
Робертсън
Тиаго
Фабиньо
Вайналдум
Салах
Жота
Мане
Жуниор
Бензема
Асенсио
Кроос
Каземиро
Модрич
Менди
Начо
Варан
Васкес
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Зинедин Зидан)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Ливърпул 1:2

  Сподели
422