Анонс на някои срещи от световните квалификации - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от световните квалификации - срещите във вторник

Азербайджан - Сърбия

Азербайджан ще посрещне Сърбия в мач от втория кръг на квалификациите за класиране за финалите на Мондиал 2022.

Хората на Джовани Ди Биази започнаха кампанията си срещу Португалия, а изненадващото е, че азерите показаха много добре организиран футбол, умело затваряха подстъпите пред вратата си, а загубата с 1:0 дойде след автогол. Впрочем, няма нищо изненадващо в играта на азербайджанци с оглед на това кой е треньор на отбора - по-рано Ди Биази  класира Албания за финалите на Евро 2016 и в голяма степен виждаме повторение на стила на "орлите".

Сърбия проведе два тежки мача. Съседите постигнаха трудна победа с 3:2 срещу Ирландия на старта, но и това можеше да не се случи, ако островитяните бяха по-съсредоточени в края на мача и бяха реализирали шансовете си. А двубоят с Португалия се получи повече от скандален - при 2:2 съдията не призна редовен гол на Кристиано Роналдо, което още е в процес на обсъждане.

Класата на сърбите е по-голяма от тази на азербайджанци и ако погледнем от този ъгъл, би трябвало да очакваме успех на гостите. Но от друга страна домакините са повторение на проекта на Ди Биази отпреди 5 години, а трябва да припомним, че тогава албанците поднесоха много изненади.

Прогноза: Азербайджан - Сърбия 1:1

 

Кипър - Словения

Кипър ще посрещне Словения в мач от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022. В групата са още Словакия, Хърватия и Русия, поради което никой не смята островитяните за кандидат за престижните места. Кипър обаче може да се превърне във фактор при разпределянето на билетите за Световното. Колективът на Николаос Костеноглу по традиция играе дръзко и твърдо, така че всеки един отбор ще има проблеми, ако подцени островитяните. И това се вижда в резултатите до тук - равенство 0:0 със Словакия и минимална загуба от Хърватия с 1:0.

Словенците дадоха гръмка заявка на старта на кампанията, че няма да се примирят с отредената им от експертите роля на втора цигулка, побеждавайки световния вицешампион Хърватия с 1:0. Във втория кръг хората на Матиаж Кек дадоха битка на руснаците, но загубиха с 2:1. Трябва да кажем обаче, че през голяма част от второто полувреме "сборная" се бранеше в опит да запази резултата.

Този мач е с непредвидим изход. Последните сблъсъци между двата тима бяха в Лигата на нациите - Кипър надделя с 2:1 у дома, а в ответния мач съперниците не се победиха 1:1. Сега изглежда, че класата на словенците е малко по-голяма, но дали това ще е достатъчно за положителен резултат? Съветът ни е за троен знак, с под 2.5 гола в двубоя.

Прогноза: Кипър - Словения 1:1

 

Уелс - Чехия

Уелс и Чехия ще се срещнат в Кардиф в мач от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022. В групата са още Белгия, Беларус и Естония, което предполага, че именно британците и чехите ще се конкурират за второто място. Това и прави срещата тази вечер много значима.

Уелс започна със загуба срещу Белгия. "Драконите" бяха равностойни през първата част, когато поведоха с ранен гол и хвърлиха в смут съперника си. След това Де Брюйне и компания дойдоха на себе си и направиха каквото трябваше - вкараха три попадения и не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и за победата с 3:1.

Чехия е на другия полюс, след като отборът постигна безапелационна победа с 6:2 срещу Естония на старта на кампанията, а във втория кръг измъкнаха 1:1 срещу Белгия. Първият двубой едва ли би ни послужил за еталон, но срещата с белгийците показа, че хората на Ярослав Шилхави умеят да покриват зоните си, да не допускат празни пространства и бързо да изнасят топката от отбрана в нападение. Особено трябва да се отбележи играта на Соучек и Холеш, които умеят да създават хаос в противниковите редици.

Отново троен мач в нашия анонс, което би заинтересувало почитателите на залозите. Препоръката ни е да заложим на победа на гостите с оглед на показаното от двата отбора срещу фаворита Белгия, а и на фона на скандалите в тима на домакините в навечерието на днешния мач.

Прогноза: Уелс - Чехия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
289