България ще запише трето поредно поражение


FUTBOL-TV

България ще запише трето поредно поражение

Северна Ирландия - България
Стадион: "Уиндзър Парк", Белфаст
Дата: 31.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Игал Фрид (Израел)


България гостува на Северна Ирландия в Белфаст за първата си визита в световните квалификации. "Трикольорите" инкасираха две поражения от два мача и вече изглеждат като аутсайдери в своята група. Тимът ни изглежда доста слаб и трудно може да си спечели и точка от този мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

В състава на България вероятно отново ще има промени, но този път ще бъдат по-малко. Причината е, че Ясен Петров е останал доволен от титулярите в двубоя с Италия.

Със сигурност от групата на тима отпадна Страхил Попов. Един от твърдите титуляри в селекцията на Ясен Петров неочаквано отпадна от лагера на "лъвовете“. Все още не е ясна причината за неговото отсъствие, като най-вероятно става въпрос за травма, проблеми с коронавирус или личен проблем.

Националът и футболист на турския Хайтаспор бе титуляр при загубата с 1:3 от Швейцария, а снощи не попадна в групата за двубоя срещу Италия, който беше загубен с 0:2. Очаква се скоро от лагера на националните да обявят причината за отсъствието на опитния футболист.

Ясен Петров се надява да може да разчита на Кирил Десподов. Той получи контузия в двубоя срещу Швейцария. Това доведе до неговата липса срещу Италия. В часовете преди двубоя ще стане ясно, дали играещият под наем в Лудогорец футболист на Каляри ще е на разположение.

Очаква се Пловдивския Джанини да заложи отново на Момчил Цветанов. Той е останал много доволен от неговото представяне в мача срещу Италия. За сметка на това Георги Йомов ще остане на пейката.

Все още не е ясно, дали Даниел Димов отново ще стартира като титуляр. Той се представя изключително слабо, но футболистът е нещо като "любимец на треньора". За това шансовете му отново са доста големи.

Северна Ирландия пък загря за България с контрола срещу САЩ, загубена с 1:2. Много шум обаче се вдигна около единствения гол на тима в този мач. Найъл Макгин вкара попаение в стил Марко ван Бастен във финала на Евро'88 срещу Русия. Фамозното воле нападателят на Северна Ирландия заби, макар и тимът му да отстъпи с 1:2 срещу американците. В тази контрола ирландците експериментираха със състава си, но местната преса обяви показаната от тима игра като "обещаващо“.

Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия - Йън Бараклъф заяви, че ако отборът му иска да е сред първите в групата трябва да печели мачове като този срещу България. Той няма проблеми с контузени или наказани футболисти.

"Ако искаме да бъдем сред първите два отбора в групата, трябва да печелим мачове като този с България у дома и това не го казвам с неуважение към тях. Не искаме да влизаме в септемврийската сесия от квалификациите, без да сме записали нито една победа от първите си два мача и трябва да я преследваме сега. Ако не го направим, трябва тогава да победим Швейцария два пъти. Една победа сега ще облекчи част от натиска, който ни предстои да посрещнем през септември", сподели Бараклъф пред "Белфаст Телеграф".

Думите му бяха подкрепени от нападателя Кайл Лафърти, който беше капитан на Северна Ирландия при загубата с 1:2 от САЩ.

"След като загубихме срещу Италия, положителното представяне беше през второто полувреме, така че всички ние сме развълнувани да излезем за мача с България. Очевидно мениджърът даде почивка на няколко играчи в мача със САЩ, за да им осигури свежест в краката за сряда".

"Не искам да оказвам натиск върху момчетата, но ако искаме да имаме думата в битките за място на Мондиала, това е мач, който трябва да спечелим. Ако се представим както в последните няколко мача, тогава ще се получи", заяви той.

 

ПРОГНОЗА: СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
412