Италиано: Поздравявам моите момчета


Н. Гавазов

Италиано: Поздравявам моите момчета

Старши- треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано коментира равенството 1:1 с Брюж в мач-реванш от полуфиналите на Лигата на Конференциите и класирането за финала на турнира.

"Две години в това състезание и два финала, това е невероятно. Проклятието на гредите ни преследва, слава Богу, че вкарахме дузпата чрез Лукас Белтран. В невероятен мач и срещу силен отбор, поздравявам моите момчета.

Когато пристигнах във Флоренция, говорейки с феновете, казах, че ще направя всичко, за да отида на купите, в които никога не съм участвал като играч. Не познавах Европа, трябва да кажа, че това е фантастичен път и съм щастлив, защото и тази година сме на финал.

Тази година нямаме късмет, по дяволите тези греди, а също и наказанията. Бях малко уплашен, но добра работа на Лукас, който пое отговорността. Той показа страхотно хладнокръвие, моментът беше труден.

През първото полувреме си казахме, че трябва да продължим да натискаме, оказвайки натиск върху тях. Така беше, създадохме куп положения и не им позволихме да играят. Отлично представяне от всички, когато играете така, вие сте възнаградени с тези победи.

Манталитетът? Той се изгражда колективно, а личността идва от всеки отделен играч. Извадихме най-добрата, велика личност, която е необходима в тези мачове. Бяхме възнаградени за труда си.

Кой предпочитам за финала? И Олимпиакос и Астън Вила са силни отбори. Срещу Олимпиакос ще е трудно, защото ще играе до дома, докато Астън Вила е четвърти във Висшата лига и е сериозен отбор", заяви Италиано.

  Сподели
99