Милан – Дженоа: Не пренебрегвайте „Х”-а


Н. Гавазов

Милан – Дженоа: Не пренебрегвайте „Х”-а

Милан – Дженоа

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 05.05.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Алесандро Пронтера

Намерението на Милан да си осигури място в Шампионска лига за следващия сезон достига ключов тест преди неделния им мач на "Сан Сиро" срещу Дженоа, който се намира в средата на таблицата преди гостуването си.

Милан е на второ място със 70 точки, на 19 точки зад първия Интере. Петият Рома е на 11 точки зад "росонерите". Милан спечели точка в последния си мач от Серия А, като завърши наравно 0-0 на стадион "Алианц" срещу Ювентус, удължавайки своята серия без победа до три (победи 0, равенства 2, загуби 1).

Дженоа победи Каляри с 3:0 у дома в последния си мач от лигата, поставяйки ги на 12-то място с 42 точки. "Грифоните" отбелязаха 38 гола и допуснаха 40 в 34 мача.

Милан спечели последната среща в Серия А между двата отбора, която се проведе в Лигурия през октомври. Кристиан Пулишич се разписа за "росонерите" в 87-ата минута.

Милан надделя над Дженоа напоследък, непобеден в последните си пет мача от Серия А (победи 4 равенства 1 загуби 0). Дженоа търси първата си победа в лигата в срещи между двата отбора от март 2020 г. насам. "Росонерите" надиграха лигурци с 10-3 по време на непобедената си серия.

След като Тео Ернандес , Фикайо Томори и капитанът Давиде Калабрия изтърпяха наказания срещу Ювентус, само последният все още е извън игра тази седмица.

Сега обаче Юнус Муса ще бъде изключен с наказание за един мач, като Рубен Лофтъс-Чийк (колянно сухожилие) и вратарят Майк Мейнян (бедро) не са на разположение поради контузия. Пиер Калулу се завърна към пълноценни тренировки, но все още не е готов за игра, Томазо Побега и Лука Йович са големи съмнения.

Междувременно Матиа Бани , Руслан Малиновски и наетият от Милан Жуниор Месиас са готови да пропуснат неделния мач за Дженоа, заедно с дългосрочно отсъстващия Алън Матуро.

Въпреки че и Витиня, и Калеб Екубан настояват за място в титулярните 11, главният стрелец Алберт Гудмундсон и нападателят на Италия Матео Ретеги са готови отново да оглавят атаката на Дженоа, при условие че Гудмундсон може да преодолее заболяване.

Атакуващата заплаха на Оливие Жиру и Пулишич направи разликата за Милан този сезон. Жиру е най-добър голмайстор на миланци с 13 гола, а Пулишич вкара 10 пъти.

Алберт Гудмундсон е най-резултатният играч за Дженоа, отбелязвайки 14 гола, включително шест гола в началото на мача. Той е трети сред голмайсторите на лигата през 2023/2024.

Домакинът Милан има 11 победи, две равенства и три загуби този сезон в 16 състезания от Серия А у дома. В мачовете от лигата далеч от дома този сезон Дженоа има четири победи, шест равенства и седем загуби. "Грифоните" се стремят да добавят към поредицата от три мача без загуба като гост (победи 1 равенства 2 загуби 0). Последният път, когато бяха победени, бе на 4 март срещу Интер.

В последните си шест мача в лигата Милан спечели три, направи две равенства и загуби една. Междувременно Дженоа записа две победи, три равенства и една загуба в последните си шест.

Милан е фаворит по презумпция, но Дженоа е много смел отбор и ако успее да надскочи себе си, може да открадне нещо. Знак "1" е задължителен, но не пренебрегвайте и "Х"-а.

Прогноза: Милан – Дженоа 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Дженоа (Алберто Джилардино)
 
Мартинес
   
Воляко
Де Винтер
Васкес
Сабели
Френруп
Бадел
Торсби
Мартин
Гудмундсон
Ретеги
Жиру
Леао
Пулишич
Чуквезе
Рейндерс
Адли
Ернандес
Габия
Томори
Флоренци
   
Спортиело
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Дженоа 1:1

  Сподели
109