Алегри: Трябваше да бъдем търпеливи


Н. Гавазов

Алегри: Трябваше да бъдем търпеливи

Старши -треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира класирането на отбора за финала за Купата на Италия. Припомняме, че Ювентус се оказа по-силен от Лацио (2:0, 1:2) с общ резултат и стигна до финала на турнира.

"Трябваше да бъдем търпеливи в този мач, но знаехме, че ще се случи, особено след като допуснахме гол от статично положение. Имахме добро второ полувреме. Никога не е лесно да стигнеш до финала. През последните три години бяхме домакини на два финала на Купата на Италия. Сега трябва да се концентрираме върху Серия А, защото все още не сме се класирали за Шампионска лига.

Бяхме наясно, че ако отпаднем от Купата на Италия, това ще се отрази негативно на психологията ни преди предстоящия мач с Милан. Нека не се заблуждаваме: натискът в Ювентус е огромен и това бе изпитание за момчетата. Въпреки факта, че Лацио игра много добре, въз основа на резултатите от два мача, смятам, че заслужавахме да стигнем до финала“, заяви Алегри.

Припомняме, че вторият билет за финала за Купата на Италия ще се играе между Аталанта и Фиорентина. "Виолетовите" спечелиха първия мач с 1:0. Реваншът е на 24 април.

  Сподели
61