Алегри: На почивката всички трябваше да бъдат сменени


Н. Гавазов

Алегри: На почивката всички трябваше да бъдат сменени

Старши - треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри говори за равенството в мача от 33-ия кръг на италианското първенство с Каляри (2:2).

Ювентус губеше до 61-ата минута с 0:2, но благодарение на голове на Душан Влахович и Алберто Досена успя да стигне до равенство.

"Пропуснахме седем контраатаки и продължихме да грешим. Трябваше да се борим, но не влязохме в мача и направихме какви ли не грешки от техническа гледна точка. През второто полувреме играта се промени и ние подобрихме. Не можете да дадете началото на мача на опонента си. Ако имате късмет, ще играете 0-0, но днес допуснахме два гола. Винаги е трудно да играеш и да побеждаваш в Каляри. Ако искате да растете и да се изравнявате, трябва да разбирате игрите.

На почивката всички трябваше да бъдат сменени, включително и аз. Влизане в зоната на Шампионската лига? Трябва да сте малко търпеливи, чашата е наполовина пълна. Купа на Италия? Не става въпрос за изкупление, а за достигане до финала“, заяви Алегри, цитиран на уебсайта на журналиста Джанлука Ди Марцио.

След 33 кръга Ювентус заема трето място в Серия А с 64 точки. Интер води в шампионата (83 точки).

  Сподели
92