Болоня и Интер няма да се победят


Н. Гавазов

Болоня и Интер няма да се победят

Болоня - Интер

Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня

Дата: 09.03.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Лука Пайрето

Болоня посреща Интер в мач от 28-ми кръг на Серия А.

"Рособлу" се намира на четвърто място с 51 точки. Болоня спечели последния си мач от Серия А с 2:1 на "Геуис Стейдиъм" срещу Аталанта, удължавайки серията без загуби до седем срещи (победи 6 равенства 1 Загуби 0), с шест поредни победи и сега тимът е на път да повтори постижение отпреди 60 години, ако вземе трите точки.

Друго интересно е, че Болоня спечели последните си два домакински мача срещу Интер и сега може да победи гранда от Милано три пъти поред на "Стадио Дал'Ара"  за първи път от средата на 70-те години на миналия век. В добавка – всичко това благодарение на бившия халф на Интер Тиаго Мота.

С преднина от 15 точки на върха в Серия А, домакинската победа на Интер с 2:1 над Дженоа в понеделник вечерта не бе най-убедителната, но все пак головете от първото полувреме на Кристиян Аслани и Алексис Санчес се оказаха достатъчни за да бъдат взети трите точки.

Запазвайки перфектния си рекорд от началото на годината, "нерадзурите" още повече се дистанцираха от групата: вторият Ювентус загуби от Наполи миналия уикенд, а градският съперник Милан изостава с една точка от бианконерите.

След като вече записаха толкова точки, колкото успяха през целия минал сезон, победа над Болоня ще изкачи хората на Симоне Индзаги до 75 точки от 28 мача - само веднъж в историята на Серия А някой отбор е записал повече на този етап: Роберто Манчини с Интер от 2006-07.

Трябва да отбележим и това, че миланци са с най-много отбелязани голове (69), така и с най-малко допуснати голове (13) в петте най-добри европейски лиги.

Голмайсторът на домакините Джошуа Зиркзее току-що достигна 10 гола в Серия А този сезон, превръщайки се в първия нидерландски играч след Рууд Гулит през 1994-95 г., който отбелязва двуцифрен резултат в най-високия дивизион на Италия.

Болоня има почти пълен състав, от който да избира този уикенд, като към дългосрочно отсъстващият Адама Сумаоро наскоро се присъедини в лазарета и шведското крило Йеспер Карлсон, който получи контузия в глезена.

Следователно Тиаго Мота може да посочи непроменен отбор, въпреки че наетият от Милан Алексис Салемейкерс се бори да замени Дан Ндойе на левия фланг.

Давиде Фратези и Хакан Чалханоглу се завърнаха към пълноценни тренировки, като последният дори може да започне. Това оставя само Хуан Куадрадо и Стефано Сенси извън терена поради контузия.

Домакините Болоня са трудни за побеждаване у дома през този сезон с 11 победи, две равенства и само една загуба в 14 състезания от Серия А. "Рособлу" се стремят да удължат 13 мача без загуба (победи 11 равенства 2), датиращи от септември 2023 г. срещу Каляри.

Интер е без загуба при гостувания в лигата този сезон с 11 победи и две равенства. "Нераззурите" се стремят да добавят към 14-я мач без поражение навън (12 победи) още една среща - те не са били победени от май 2023 г. срещу Наполи.

Всичко написано по-горе ни дава основание да предположим един вълнуващ сблъсък, който обаче е по-вероятно да бъде спечелен от гостите, отколкото домакините. Все пак, отчитайки статистиката, най-реално е съперниците да не се победят.

Прогноза: Болоня – Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Зиркзее
Салемейкерс
Фабиам
Фъргюсън
Орсолини
Фройлер
Кристиансен
Калафиори
Беукеме
Пош
   
Скорупски
 
Болоня (Тиаго Мота)

Обоснована прогноза: Болоня - Интер 1:1

  Сподели
158