Интер ще постигне историческа победа


Н. Гавазов

Интер ще постигне историческа победа

Интер - Аталанта

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 28.02.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Андреа Коломбо

Интер и Аталанта се изправят един срещу друг на "Джузепе Меаца" в опит да удължат  сериите си без загуба в Серия А, като домакините са без поражение в 19 поредни мача, докато гостите търсят деветия си пореден мач без загуба.

Двата отбора се срещат за първи път от ноември миналата година, когато голове на Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес осигуриха победа с 2:1 като гост на "нерадзурите".

Интер е на върха на таблицата на 66 точки, на девет точки преднина на Ювентус. Интер спечели последния си мач от Серия А с 4:0 на "Стадио Еторе Джардиниеро" - Виа дел Маре срещу Лече. Звездният нападател Мартинес вкара своя 24-ти и 25-ти гол през кампанията във всички състезания, докато Давиде Фратези и Стефан де Врий също се записаха срещу Лече, за да помогнат на "нерадзурите" да постигнат 10-ата си поредна победа от началото на годината.

Не само, че хората на Симоне Индзаги загубиха само един от своите 25 мача в Серия А този сезон, те също отбелязаха най-много (61) и допуснаха най-малко (12) голове в дивизията, а нов успех в сряда ще им помогне да дръпнат с 12 точки пред втория Ювентус с 13 оставащи мача.

Интер ще се опита да спечели седми пореден мач от Серия А в началото на календарната година за първи път в историята си, когато се сблъска с Аталанта, срещу която има положителна статистика през последните сезони  - "нерадзурите" излязоха победители  във всяка от последните си четири срещи с Аталанта във всички турнири, докато не са загубили нито една от предишните си 10 срещи от най-висок клас с Ла Деа – най-дългата им серия без загуба срещу Бергамо- базирано облекло.

Последният мач на Аталанта в Серия А доведе до равенство 1:1 срещу Милан на "Стадио Джузепе Меаца", което поставя бергамци на пето място с 46 точки. След като завърши на пето място в Серия А миналия сезон, отборът на Джан Пиеро Гасперини се озова на същата позиция след 25 мача този сезон, въпреки че изостава само на две точки от четвъртия Болоня.

Докато Аталанта може да се похвали с втора най-добра домакинска статистика в Серия А, тяхната форма далеч от дома не е толкова постоянна, тъй като те спечелиха четири, направиха три равенства и загубиха пет от 12-те си мача от най-висок клас като гост, като спечелиха само един от последните им шест в процеса.

Аталанта също така се бори да постигне положителни резултати като гост срещу Интер, тъй като не успя да спечели нито една от последните си девет срещи в лигата с "нерадзурите" на "Сан Сиро", откакто спечели последователни победи през април 2013 г. (3-4) и Март 2014 (1-2).

Квартетът на Интер Милано Маркус Тюрам , Хуан Куадрадо (и двамата ахилес), Франческо Ачерби (мускул) и Стефано Сенси (глезен) остават извън терена заради контузии, докато Ян Зомер е под съмнение заради вирус, който го принуди да пропусне победата в Лече миналия уикенд.

Що се отнася до Аталанта, те са без кадрови проблеми за мача в сряда, като Адемола Лукман е най-скорошният играч от първия отбор, който се завърна след прекъсване с проблем с глезена.

Оптимизъм цари и в двата лагера, но е трудно да си представим резултат, различен от домакинска победа. Очакваме атрактивен футбол и домакинска победа, което означава и историческо постижение за миланци – седма поредна победа от началото на годината.

Прогноза: Интер – Аталанта 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)
 
Карнесеки
   
Скалвини
Джимсити
Колашинац
Запакоста
Де Рун
Ендерсон
Руджери
Купмайнерс
Лукман
Де Кетелаере
Мартинес
Санчес
Димарко
Мхитарян
Барела
Фратеси
Дъмфрис
Бастони
Де Врий
Бисек
   
Аудеро
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Аталанта 3:1

  Сподели
214