Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

 Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в събота

Сампдория - Торино

Сампдория за последно постигна победа преди месец, когато спечели дербито на Генуа. И тогава цареше голям оптимизъм в лагера на "моряците", защото програмата на отбора предполагаше увеличаване на актива с поне шест точки. Уви, лигурци записаха две равенства и две загуби в следващите си четири двубоя, а още по-трагичното е, че у дома не успяха да победят Венеция и отстъпиха на Каляри - отбори, които се борят за оцеляването си. Лъч надежда е мачът с Наполи в миналия кръг, в който "моряците" допуснаха само един гол. Но отново загубиха. Сега тимът има 20 точки и е на 15-то място, но опасната зона е само на 4 пункта.

Торино е девети, с 28 точки и "биковете" изглеждат най-силни от всички отбори извън първата осмица. Иван Юрич наложи прагматичен стил на игра, по-затворен и това дава своите плодове - сега е много трудно да бъде вкаран гол на торинци. И това го изпита Интер, който много трудно победи колектива на Юрич в последния двубой за миналата година. Впрочем, това бе единственото поражение на торинци в последните им шест мача, в които постигнаха и три победи. Особено впечатляващ бе успехът с 4:0 срещу Фиорентина в миналия кръг.

Труден за прогнозиране двубой. Вероятността за равенство е огромна, а и коефицентът за това е много съблазнителен. Не бива обаче да изключваме и успех на гостите. Изненада ще е, ако Самп успее да се наложи над съперника си.

Прогноза: Сампдория - Торино 0:1

 

Салернитана - Лацио

Интересен мач от гледна точка на това, че президентът на Лацио Клаудио Лотито доскоро бе благодетел на клуба от Кампания. В крайна сметка босът на "орлите" трябваше да спази правила и се отказа от Салернитана, който пък бе заплашен от изхвърляне от елита, но в последния момент успя да намери нов благодетел.

В спортно отношение Салернитана се справя много зле. Тимът е с 11 точки и заема последното място в таблицата с голова разлика 13:43! Нещата все още не са безнадеждни, защото спасителният бряг е на 6 пункта, а и южняците имат отложени срещи. В миналия кръг хората на Стефано Колантуоно хвърлиха бомбата, побеждавайки Верона като гост с 2:1. Това дава някаква надежда, че нещата не са загубени, но времето ще покаже дали не става дума за единичен случай.

Лацио не е в лоша форма, но трябва да се подобри, ако иска да участва в евротурнирите. Столичани влизат в двубоя с две загуби и две победи в последните си пет мача. В миналия кръг "орлите" дадоха здрава битка на Интер, но не издържаха и отстъпиха с 2:1. В момента Лацио има 32 точки и заема 8-ма позиция в таблицата за класиране.

Гостите са фаворити и всякакъв резултат, различен от тяхна победа ще е изненадващ.

Прогноза: Салернитана - Лацио 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
667