Барселона готви ход за халф на Челси


Н. Гавазов

Барселона готви ход за халф на Челси

 Барселона определи халфа на Челси Карни Чъкуeмека като потенциална лятна трансферна цел.

В момента има несигурност както на, така и извън терена на "Камп Ноу" преди приключването на сезон, в който изглежда, че Барселона няма да вземе никакви трофеи.

Освен че изостават с 11 точки от Реал Мадрид в класирането на Ла Лига с шест оставащи мача, каталунският гранд е на пазара за нов мениджър, който да наследи напускащия Шави.

Финансовото състояние на Барселона също остава добре документирано със съкращения, които трябва да бъдат направени, за да се изпълнят разпоредбите на Ла Лига.

Тъй като Барселона отпадна от Шампионска лига на четвъртфиналната фаза, управата на клуба има за задача да намери решения за изпълнение на всички критерии.

Изключено е "блаугранас" да харчи големи пари за привличането на футболисти, но това не им пречи да бъдат свързвани с известни имена.

Според talkSPORT , Чъкуeмека е играч, който се намира в списъка на Барселона.

20-годишният играч претърпя изключително разочароващо време на "Стамфорд Бридж", като бе ограничен до четири участия като титуляр и 23 появи като резерва, откакто пристигна от Астън Вила през лятото на 2022 г.

Голяма част от липсата му на игрово време се дължи на контузия, особено този сезон, след като започна кампанията в стартовия състав на Маурисио Почетино.

Чъкуeмека вече е отново в състава на първия отбор, но Челси е подложен на натиск да гарантира, че развитието му ще продължи по възходяща траектория.

Откакто Мойсес Кайседо се присъедини към Челси, Почетино показа предпочитание да използва национала на Еквадор заедно с Енцо Фернандес и Конър Галахър.

Това от своя страна доведе до там, че Чъкуeмека трябваше да изчака времето си на резервната скамейка, особено през последните седмици, но общият консенсус сред привържениците е, че английският национал до 21 години трябва да получава повече възможности.

Освен ако Челси не получи оферта над 18 милиона паунда, които даде за Чъкуeмека, те едва ли ще обмислят продажба на този етап.

Въпреки това, смяна на наем срещу значителна такса може да се хареса на всеки от Челси, Чукумека и Барселона, при условие че получава редовно време за игра.

Очаква се Челси да задържи Чъкуeмека в плановете си в дългосрочен план, но засилването на позицията им с разпоредбите за печалбата и устойчивостта на Висшата лига може да се окаже изкушаващо, ако Барселона желае да преговаря за такава сделка.

  Сподели
221