Лапорта: Имаме пълно доверие на Шави


Н. Гавазов

Лапорта: Имаме пълно доверие на Шави

Президентът на Барселона Жоан Лапорта настоя, че има "пълно доверие" на Шави въпреки непостоянната серия от резултати.

Шави, който стана наставник на Барселона през ноември 2021 г., се радваше на успех в първата си пълна кампания като треньор на отбора през миналия сезон.

43-годишният футболист успя да спечели първата титла на Барселона от четири години, а неговият отбор завоюва и Суперкупата на Испания.

Въпреки тези успехи обаче, позицията на Шави стана обект на спекулации през последните седмици след недобрата форма на каталунците.

В последните си пет мача начело, босът на Барселона видя отбора си да губи от Реал Мадрид и Шахтьор Донецк съответно в лигата и Шампионска лига.

Въпреки, че постигнаха две победи през този период, последното излизане на каталунците на терена доведе до разочароващо равенство 1:1 срещу Райо Валекано.

В резултат на това "блаугранас" се намира на четвърто място в Ла Лига с четири точки, които ги разделят от лидера в лигата Реал Мадрид.

Макар, че начинът на представяне на Барселона в последно време също беше поставен под въпрос, Лапорта е уверен, че Шави е правилният човек за поста.

"Проведохме разговори с треньора и неговия технически щаб. Имаме пълно доверие", заяви президентът на Барселона.

"Винаги съм казвал, че той е нашият треньор и че ние сме с него. Имаме пълно доверие. Уверени сме, че мачът с Порто ще премине добре.

Виждам го много мотивиран. Говорихме преди и след Валекас. Наясно сме с положението, в което се намираме в дългосрочен план".

Лапорта също така изтъкна, че Шави е трябвало да се бори с редица отсъстващи заради контузии през този сезон и се надява, че тези, които се завърнаха от лазарета, могат да помогнат за постигането на положителна форма.

61-годишният бос добави: "Сега той има всички играчи, които бяха с дълготрайни контузии и това му позволява да има повече решения. Той успя да преодолее нещата през това време, когато имаше толкова много контузии и не беше лесно".

Барселона, който в момента оглавява своята група в Шампионска лига, ще има шанса да си осигури място в осминафиналите, когато приеме Порто във вторник.

  Сподели
204