Барселона ще пречупи Алавес


Н. Гавазов

  Барселона ще пречупи Алавес

Алавес - Барселона

Стадион: "Естадио Мендисороса", Витория

Дата: 23.01.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Хорхе Фигуероа

Барселона ще пътува до Страната на баските, където ще направи опит да вземе трите точки и така да подпомогне борбата си за място в топ 4. Местният Алавес от своя страна също има огромна нужда от повишаване на актива и измъкване от опасната зона. Последният мач тук завърши при резултат 1:1, с изравнителен гол на Антоан Гризман през второто полувреме. През октомври пък двата тима също направиха 1:1 на "Камп Ноу". Всичко това показва, че Алавес не е толкова безобиден и не бива да бъде подценяван.

Ще подцени ли Барса своя съперник, ще надскочат ли "бабазорос" своите възможности, ще има ли страх и предпазливост в играта на 22-та - всичко това ще видим тази вечер, която обещава да бъде много гореща поне за два часа.

Ситуацията с Алавес се влоши от края на ноември. Всъщност, последната победа на баските е на 6 ноември срещу Леванте. Оттогава хората на Мендилибар проведоха девет срещи, в които записаха 5 загуби и четири равенства. Това изпрати тима на предпоследното място, но ситуацията все още не е фатална, защото спасителният бряг се намира на три пункта.

Барселона е в отчаяна битка за място в зоната на Шампионска лига. Катаклизмите около клуба няма как да не се отразят и върху представянето на отбора, още повече, че все по-голямо става чувството, че новият президент Жоан Лапорта разчита повече на популизъм, отколкото на конкретни действия. Каталунците влизат в този двубой с две победи и три равенства в последните си пет срещи. В миналия кръг "блаугранас" не успя да запази преднината си на гости на Гранада, допускайки гол дълбоко в края на срещата, което още един път доказва, че защитата на Барселона не се справя добре в трудни ситуации. След този мач хората на Шави събраха 32 точки и заемат седмо място в таблицата за класиране, на четири пункта от четвъртия Атлетико, но и с мач в резерв.

Навари и Дуарте са в лазарета на домакините. Гостите пристигат без Умтити, Роберто, Гарсия и Фати, които се борят с контузии. Гави е наказан.

Това ще е тежко изпитание и за двата отбора. Барселона има някои кадрови проблеми, но средната линия остава доста надеждна, а новото попълнение Феран Торес е пълен с ентусиазъм за добро представяне в новия си отбор. Очакванията са за равностоен двубой, без много положения за гол, а ако трябва да посочим победителя, по-разумно е да се спрем на гостите, които разполагат с по-качествен състав.

Прогноза: Алавес - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Алвес
Араухо
Пике
Алба
Де Йонг
Бускетс
Педри
Торес
Де Йонг
Жутгла
Хоселу
Мендес
Риоха
Моя
Ескаланте
Ясон
Лопес
Лагуардия
Лежин
Агурегабирия
   
Пачеко
 
Алавес (Мендилибар)

Обоснована прогноза: Алавес - Барселона 1:2

  Сподели
724