Новите шампиони на Германия с реми срещу Дортмунд


FUTBOL-TV

Новите шампиони на Германия с реми срещу Дортмунд

Новият шампион на Германия - Байер Леверкузен завърши наравно - 1:1 в мача си срещу Борусия Дортмунд. Това обаче означава, че тимът воден от Чаби Алонсо се доближи на само четири мача от това да стане първият отбор, останал непобеден цял сезон в Бундеслигата.

Полуфиналистът в Шампионската лига Борусия се виждаше победител, след като поведе с гол на Никлас Фюлкруг в 81-ата минута. Но Байер се пребори и отбеляза още един късен гол, когато след удар с глава на Станишич след изпълнение на ъглов удар от Флориан Вирц топката се озова в далечния десен ъгъл на вратата на домакините.

Равенството продължи серията на Байер без поражение в Бундеслигата до 30 мача и до 45 за целия сезон във всички турнири, като и двете постижения са рекордни.

Оставащите мачове на Леверкузен в Бундеслигата са срещу третия Щутгарт, Айнтрахт Франкфурт и Бохум, и у дома срещу Аугсбург. Бохум беше последният отбор, който победи Леверкузен на финала през миналия сезон на 27 май 2023-а.

Борусия Дортмунд е на пето място в подреждането, на две точки от РБ Лайпциг, на когото гостува следващата седмица, в битка за топ 4, което гарантира влизане в Шампионската лига. Но петото място също може да е достатъчно и Дортмунд също може да се класира, ако спечелят турнира.

  Сподели
84