Арестуваха четирима за расизъм срещу английските национали


Н. Гавазов

Арестуваха четирима за расизъм срещу английските национали

Полицията арестува четирима души за расистко насилие над футболисти на националния отбор на Англия в социалните мрежи, след като тимът бе победен във финала на Евро 2020 срещу Италия, съобщава Sky Sports.

Расистките обиди бяха насочени към чернокожите Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака, които станаха обект на тормоз след нереализираните наказателни удари.

"Британската полиция разследва престъпления от омраза, като специален екип от следователи работи по голям брой доклади от цялата страна. Четирима души са арестувани от местната полиция", се казва в изявление на полицията.

"Ако установим, че вие ​​сте извършителят на такова престъпление, ние ще ви преследваме и ще се сблъскате със сериозни последици за срамните си действия.

Расистките обиди, отправени към нашите играчи след играта, са отвратителни и с право шокираха и шокираха хората в цялата страна.

Нашият национален отбор бе истински пример за подражание по време на турнира, държеше се професионално и достойно. Мразя, че има хора, които намират за приемливо да ги обиждат толкова отвратително“, съобщи  полицай Марк Робъртс.

  Сподели
198