Нагелсман: Това не е нормална траектория на кариерата


Н. Гавазов

Нагелсман: Това не е нормална траектория на кариерата

Новият старши-треньор на Байерн Мюнхен  Юлиан Нагелсман даде интервю за клубната телевизия, в което коментира назначаването си за наставник на баварците.

"Аз съм млад и емоционален треньор. Винаги съм бил доста силен на линията и не мисля, че ще успея да променя това в Байерн. Със сигурност ще се адаптирам към няколко неща, но ще остана емоционален.

Опитвам се да налагам интересен и променлив стил на футбол за феновете ... Аз съм толкова емоционален отстрани, колкото очаквам да бъде моят стил на футбол, и се опитвам да предам това чувство на феновете и разбира се на играчите.  Мисля, че стилът на футбола, който можете да очаквате, е ясен - преди всичко трябва да имаме успех. Споменах, че харесвам футболът ми да бъде емоционален и завладяващ, подвижен и гъвкав. Искаме да вкарваме много голове и да поддържаме защитна стабилност едновременно.

Навършвам 34 години през юли и да имам шанса да стана старши треньор на Байерн на тази възраст очевидно се дължи на миналото ми. Времето ми в Хофенхайм и Лайпциг мина добре за мен, но понякога се налага да се ощипвам. Това не е нормална траектория на кариерата", заяви Нагелсман.

Специалистът, който е роден живописния Ландсберг ам Лех в южната част на Бавария, не крие радостта си от това, че ще работи в родния си край.

"Повече или по-малко съм си отново у дома. В миналото съм работил между 200 и 500 километра от дома, а сега дори няма 40 километра. По принцип се прибрах вкъщи и започнах да работя за един от най-големите клубове в Европа. Това е невероятна комбинация, която ме прави много, много щастлив и понякога сам не вярвам, че това е истина. Но вече всичко ми се струва много реално", добави Юлиан.

  Сподели
288