Десподов с асистенция при равенство на ПАОК


FUTBOL-TV

Десподов с асистенция при равенство на ПАОК

ПАОК завърши 1:1 като гост на Ламия в среща от 7-ия кръг на плейофа за титлата в гръцкото първенство. И срещата дори можеше да завърши с победа на скромния тим, ако Кирил Десподов не беше спасил гостите от поражение с перфектна асистенция в добавеното време.

Така след 32 мача ПАОК остава на 3-ото място с 68 точки, на 3 от 2-ия Панатинайкос и на 4 от лидера АЕК, като въпросните два отбора се срещат по-късно днес на стадион "Света София". Резултатът днес намали още шансовете на ПАОК за титлата.

Отличният отбор на Ламия спечели първа точка в плейофа за титлата, където е категорично на последното 6-о място с 35 точки. Те останаха с човек по-малко в добавеното време заради червен картон на Педро Амарал, появил се като смяна. Червен картон от пейката видя и напусналият по-рано голмайстор на тима Викинтас Сливка. Той откри резултата в 45+1 минута след подаване на албанеца Флорисард Малчи. 

Десподов остана на терена през цялото време и даде асистенция за гола на Шваб.

Ситуацията за треньора Разван Луческу след този резултат не е особено добра, след като тимът вече три мача няма победа. Няма да е чудно тази неделя срещата ПАОК – АЕК да се окаже последна за него, ако тя не завърши с домакински успех.

  Сподели
58