Тулуза следи основен играч на Левски


FUTBOL-TV

Тулуза следи основен играч на Левски

Тулуза е поредният клуб, който проявява интерес към централния защитник на Левски - Хосе Кордоба, твърди "Тема Спорт". Отборът от югозападна Франция ще се опита да привлече панамския бранител през лятото, като в той вече е бил наблюдаван в няколко двубоя от скаути на тима. Интерес към 22-годишният футболист има и от страна на още един френски тим - Лил, както и от германския Хамбургер ШФ, белгийския Жен Жилоа, турските Галатасарай и Бешикташ, шотландския Рейнджърс, руския Сочи и тимове от Чемпиъншип.

Хосе Кордоба смени агентите си и подписа с агенцията ТТМА, която има сериозни позиции в Западна Европа.

От "Герена" ще изчакат участието на защитника с националния отбор на Панама на Копа Америка през лятото и едва тогава ще го продадат, тъй като при добро представяне може да вдигне цената си. Карибската страна е в една група със САЩ, Уругвай и Боливия.

Мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков ясно заяви, че със сигурност ще се стигне до продажбата на бранителя, като той му е обещал изходйщ трансфер през зимата. Панамецът е бил убеден да остане на "Герена" заради продажбите на Уелтон и Роналдо. През този сезон 22-годишният футболист е един от най-използваните играчи на Николай Костов, записвайки 32 двубоя във всички турнири.

Хосе Кордоба беше един от първите трансфери на Станимир Стоилов след завръщането му на "Герена". Мъри и Цанко Цветанов ръзвиха качествата на защитника, който дори бе със статут на резерва в Етър във Втора лига, като бързо го превърнаха в национал на родината си и в един от най-конвертируемите играчи в отбора.

  Сподели
87