Крумовград се изкачи до топ 6 след бой над Славия


FUTBOL-TV

Крумовград се изкачи до топ 6 след бой над Славия

ФК Крумовград надигра Славия с 2:0 като домакин в мач от последния 30-и кръг на редовния сезон в българското първенство по футбол. Играчите на Станислав Генчев стигнаха до успеха с две попадения през първата част, като точни бяха Серкан Юсеин и Патрик Луан. През второто полувреме Славия уцели греда чрез Исак Соле в 80-ата минута, а пет по-късно Вячеслав Велев от състава на Крумовград бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Иван Минчев. 

С успеха новакът в българския футболен елит временно се изкачи на шестата позиция в подреждането с 44 точки, като изпревари с 2 тима на ФК ЦСКА 1948, който в неделя гостува на Локомотив (Пловдив). Славия остава на десетото място с 33 точки. 

Двубоят започна малко по-активно за гостите от столицата. В четвъртата минута Тони Тасев отправи силен изстрел от дистанция, преминал встрани от целта. Седем минути по-късно Емил Мартинов шутира коварно от пряк свободен удар, но Янко Георгиев изби в корнер. 

В 23-ата минута Крумовград стигна до първата си опасност пред вратата на Светослав Вуцов. Стражът на Славия обаче успя да парира удар на Ренан Арияш от границата на наказателното поле, а при добавката на Джунейт Али,  Мартин Георгиев изби пред голлинията. 

В 33-ата минута "белите“ организираха бърза контраатака през центъра, а топката бе пренесена на десния фланг. Ертан Томбак върна към Емил Стоев, чийто изстрел обаче прелетя над напречната греда. 

Три минути по-късно домакините поведоха в резултата. Джунейт Али центрира отляво към непокрития Серкан Юсеин, който се включи от втора позиция и падайки на земята засече с десния крак в мрежата за 1:0. 

В 44-ата минута голмайсторът на Крумовград влезе в ролята на асистент към Патрик Луан, след го изведе сам срещу Вуцов и бразилецът не сгреши, за да удвои аванса на своя тим – 2:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра играчите на Станислав Генчев можеха да стигнат и до трети гол, но плътен изстрел на Вячеслав Велев от границата на наказателното поле мина на сантиметри покрай дясната греда на вратата на Славия. 

В 61-ата минута попадение на "белите“ бе отменено заради засада. Влезлият като резерва Мартин Сораков се разписа на празна врата при добавката след изстрел на Роберто Райчев, който обаче не бе в редовна позиция. 

Пет минути след това Крумовград отново бе близо до гол. Резервата Октай Юсеин обаче завърши с неточен удар бърза атака, започната от Джунейт Али по левия фланг. 

В 79-ата минута Юсеин отново получи добра възможност да обстрелва вратата на Славия, но шутът му от около 20 метра бе спасен от Светослав Вуцов. Минута по-късно столичният тим уцели греда. Резервата Исак Соле пробва късмета си с изстрел от далечна дистанция, но топката срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Янко Георгиев.

Домакините доиграха мача с човек по-малко на терена, след като в 85-ата минута Вячеслав Велев бе изгонен от игра с директен червен картон заради остър шпагат в краката на Иван Минчев. 

  Сподели
68