Левски ще опита да се реваншира на феновете си с победа срещу Берое


FUTBOL-TV

Левски ще опита да се реваншира на феновете си с победа срещу Берое

Левски - Берое
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 20.04.2024 г.
Час: 20:15


Левски приема Берое на "Герена" в среща от последния кръг от редовния етап на родния шампионат. След този двубой започват плейофите, като по всичко изглежда, че двата отбора ще имат коренно различни цели, съдейки от местата им в класирането. Иначе за предстоящия мач - "сините" влизат в ролята на фаворити, въпреки негативната серия от три поредни загуби, в която се намират. От Левски ще направят всичко възможно този път да не разочароват феновете си, които ще бъдат доста по-малко на стадиона. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Левски няма да разчита на подкрепата от емблематични сектор "Б" за мача. Най-известната фракция на "сините" - "София-Запад" обявиха бойкот след трите поредни двубоя без победа. Ултрасите са в конфликт с Наско Сираков и често изразяват публично мнението си срещу мажоритарния собственик на клуба. Най-редновно на "Герена", а и на гостуванията на тима, при агитката има плакат с надпис "Сираков, вън!", като и този път няма да е по-различно, с малката разлика, че южната трибуна ще бъде без фенове, а само с транспаранти срещу водещия се за клубен бос.

Самият Сираков пък наскоро даде скандално интервю пред "Дарик", в което говори и за зависимостта си към хазарта. "Не ме питай какъв комарджия съм? Наслушах се на тези мантри и лъжи. Спрях преди 30 години да плащам данък обществено мнение. Не ме вълнува кой какво говори за мен, но се наслушах на глупости. Да обявя, че никога не съм бил комарджия. Играл съм само покер и съм спечелил много пари на тази игра. Има много свидетели. Всичките ми съотборници играха покер. Нямаше какво да правим друго. Ходил съм по турнири и там съм печелил. Преди 12-15 години не съм сядал освен на бридж белот на нищо друго да играя. Мога да си позволя всеки ден да ходя на казино, но не ми е приятно. Понеже много приказват мисля скоро с Краус пак да почна да ходя по турнири. Той е страшен комарджия на покер. Той ходи повече, но аз съм много по-добър“, обяви Сираков.

За първи път в историята си Левски губи три поредни двубоя и инкасира десет попадения във вратата си. "Сините" паднаха последователно от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3). До момента отборът от Сухата река беше инкасирал най-много девет гола в три поредни срещи. Това се случва през сезон 1985/1986 година, когато губят тежко с 3:6 в София от Ботев Враца, а след това и с 1:3 във Вечното дерби, но преди това завършват при нулево равенство с Локомотив София и не стигат до три поредни загуби. Нова загуба ще значи пореден антирекорд.

Наставникът на "сините“ - Николай Костов чете дълго конско на своите футболисти след поражението с 1:3 от Черно море във Варна. Разговорът на висок тон с играчите продължи около 15 минути. Левски започна тренировки без Асен Митков, Фабио Лима и Илиян Стефанов, като е много вероятно и тримата да не на разположение за мача.

В лагера на Берое има само един проблем и той е свързан със Себастиян Вия, който е наказан за мача. Всички останали играчи се готвят сериозно за мача на "Герена". Любопитно е да се отбележи, че именно за Вия се носеха слухове в дните преди мача, че е желан от Левски. Според последната информация обаче, шефовете на тима от Стара Загора са поискали доста сериозна сума за правата на футболиста. Въпросната цифра е охладила страстите в преговорите, но "сините" в никакъв случай не са се отказали от привличането на Вия, който продължава да е заплашен от присъда след жалба от приятелката му за домашно насилие.

Очаква се през лятото отново да се водят преговори между Левски и Берое и евентуално цената на Себастиан Вия да бъде намалена с клауза, според която заралии да взема голям процент от печалбата при бъдещ трансфер на колумбиеца. Собственикът на Левски - Наско Сираков обеща мащабна селекция по време на лятната пауза, която да включва минимум пет нови попълнения. На "Герена" вече работят усилено по издирването на бъдещите нови попълнения.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
88