Класика за Черно море срещу Локо София


FUTBOL-TV

Класика за Черно море срещу Локо София

Черно море записа домакински успех срещу Локомотив София в мач от 27-ия кръг на шампионата. "Моряците“ биха столичани с 3:0 след три гола на Атанас Илиев. Това е първи хеттрик на нападателя в първа лига и общо 11-о попадение на сметката му през сезона. И трите гола паднаха през първата част – 21-ва,26-а и 38-а минута.

Така момчетата на Илиан Илиев вече са на второ място в класирането с актив от 58-точки, с една повече от третия ЦСКА и 5 по-малко от лидера Лудогорец, които обаче са и с мач по-малко.

В срещата едновременно на терена бяха цели седем футболисти, излезли от школата на Черно море.

Варненци стартираха ударно двубоя и още в 9-ата минута можеха да открият резултата. Мазир Сула центрира от свободен удар отляво на наказателното поле и сложи топката на главата на Атанас Илиев, който стреля, но стражът на гостите изби.

Веднага след това "моряците“ направиха бърза контраатака, подхваната от Сула, който изведе Уеслен Жуниор в наказателното поле сам срещу вратаря и стреля, но вратарят на Локо Сф отново спаси.

В 21-вата минута превъзходството на Черно море даде резултат. Пабло Гарсия намери отлично Наско Илиев, който с едно пое топката в наказателното поле и с левия крак стреля по диагонала, като намери долния ляв ъгъл на Истатков за 1:0, като преди да влети в мрежата кълбото се отби в страничната греда.

Само 4 минути по-късно Андреяс Калкан задържа добре топката в половината на Локо София и след това намери Уелсен Жуниор в наказателното поле, който се обърна елегантно, но останал сам срещу Истатков стреля право в тялото на вратаря.

Минута по-късно "моряците“ реализираха втори гол. Атанас Илиев с бомбен удар с десния крак, без дори да поглежда към вратата, прати топката вратата на Истатков за 2:0. Това бе гол №10 за Атанас Илиев в първенството през този сезон.

В 27-ата минута гостите опитаха удар от границата на наказателното поле чрез Ивайло Найденов, но над напречната греда на Иван Дюлгеров. В 38-ата минута Атанас Илиев оформи своя хеттрик, след като Калкан пресече подаване на Локо Сф, напредна и пусна към Илиев, който парира стража на гостите за 3:0.

В 48-ата минута играчите на Черно море не успяха да изчистят по най-добрия начин след центриране отляво и тя попадна на пътя на влезлия преди секунди Симеон Мечев, който шутира опасно с левия крак от дъгата пред наказателното поле, но кълбото прелетя на сантиметри от лявата греда на Дюлгеров.

В 72-рата минута грешка в изнасянето на топката позволи на Черно море да създаде поредното опасно положение. То бе пак пред Атанас Илиев, който насочи топката в долния десен ъгъл на вратаря на Локо Сф, но той успя да се разтегне и да спаси.

  Сподели
86