Екундайо Джайеоба с любопитен коментар за положението в Левски


FUTBOL-TV

Екундайо Джайеоба с любопитен коментар за положението в Левски

Бившият нападател на Левски - Екундайо Джайеоба коментира пред "Мач Телеграф" завръщането на Билал Бари на терена след тежката травма, която той получи. Дайо също премина през подобен кошмар като играч на "сините". От август 2005 година до пролетта на 2007-а нигериецът се възстановяваше от травмата, която получи при 3:0 над Публикум.

"Радващо е, че Билал Бари се завърна на терена и вкара гол. Дали един футболист след подобна контузия ще се завърне бързо, или не? Зависи от терапията и от самият човек. Ключово е как тялото приема възстановяването. След това колко се влага въпросният играч след такава травма в тренировките. От голямо значение е и работата с кондиционния треньор.

Но много е важно дали играчът иска да се завърне по-бързо, или не. Има моменти, когато някои футболисти са по-мързеливи и не се влагат на 100%. Може и да звучи странно, но има и такива случаи. Съответно такива футболисти се завръщат по-трудно", започна той.

"След подобна травма и тежко лечение, може даден играч да има психологически проблем. Може да е страхлив и мислите в главата му да са свързани с това да не се повтори травмата. Всичко зависи от самия човек. Ако е страхлив, то много дълго време това ще му тежи и ще му пречи на играта.

Но, ако е смел - бързо ще преодолее всичко и ще продължи напред. Когато аз бях дълго време контузен, много исках да се върна да играя. Благодаря на Господ, че тялото ми прие добре терапията. При първата операция, която ми беше направена, проф. Шойлев допусна грешка.

Той, за съжаление, вече не е сред нас. Благодарен съм на Господ, че не ми отрязаха крака. Ако ми беше успешна първата операция - нямаше да отсъствам толкова дълго от терените. За съжаление не се случи така. Последваха още операции, но се върнах и продължих да играя. Не ми беше лесно, но проявих смелост и желание да играя отново на високо ниво. Тогава всички в Левски бяха зад мен и ме подкрепяха.

Наско Сираков, Станимир Стоилов, съотборниците. Много съм благодарен и на кондиционния треньор на отбора в онези времена Ясен Екимов. Той беше плътно до мен. Надявам се, че и Билал ще успее да си върне добрата форма съвсем скоро и да радва феновете!", завърши Джайеоба.

  Сподели
85