Основен играч на ЦСКА под въпрос за дербито с Левски


FUTBOL-TV

Основен играч на ЦСКА под въпрос за дербито с Левски

Един от основните футболисти на ЦСКА Тобиас Хайнц ще пропусне и пресдтоящото гостуване на Локомотив София, твърди "Тема Спорт". Норвежецът не игра при победата над Ботев Пловдив с 4:0, след като получи контузия при победата над ФК ЦСКА 1948 в Бистрица. Халфът е с увредени връзки на глезена и състоянието му все още не позволява да поднови тренировъчен процес.

Само седмица след мача с Локомотив София предстои дербито с Левски и към днешна дата участието на Хайнц изглежда застрашено. В Борисовата градина все пак правят всичко възможно да вдигнат норвежеца още за домакинството от междинния 27-и кръг срещу Локомотив Пловдив. Целта е плеймейкърът да запише минути срещу “черно-белите" 4 дни преди сблъсъка с Левски.

В същото време трима от футболистите на ЦСКА, които в момента са в лазарета, се очаква да са на линия за гостуването на Локо София след подновяването на първенството. Става въпрос за Иван Турицов и Мартин Стойчев, които отпаднаха от съставите съответно на мъжкия и младежкия национален отбор, както и капитана Юрген Матай.

Турицов доскоро лекуваше проблеми с адукторите и се завърна в титулярния състав за мача с Ботев Пловдив. След само 20 минути обаче той отново получи болки в тази област и напусна терена принудително. Треньорът Нестор Ел Маестро беше категоричен, че включването му в игра не е било прибързано, тъй като преди това е тренирал добре и очаква, че състоянието му не е сериозно.

Стойчев пък има проблеми, които е изпитал още по време на престоя си в Арда, и се нуждае от няколко дни почивка. След това ще поднови тренировки и трябва да е готов за визитата в “Надежда".

Юрген Матай пропусна последните два мача заради мускулна травма, но прави специални процедури, за да се възстанови максимално бързо.

  Сподели
79