Галин Иванов: Лудогорец е с класи над останалите отбори


FUTBOL-TV

Галин Иванов: Лудогорец е с класи над останалите отбори

На специална церемония в Пресклуб "България“ крилото на ЦСКА 1948 Галин Иванов бе награден  за Играч №1 на последния  31-ви кръг от изминалея сезон вefbet Лига. За двата си гола при победата на "червените“ над Лудогорец с 3:1 Иванов получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 треньори и специалисти.  Спас Делев (Арда) получи 5 гласа, Димитър Илиев (Локомотив Пд) – 4, а  Жорди Кайседо (ЦСКА ) има1 глас.

"Почти нищо вече не си спомням от последния мач срещу Лудогорец. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен, Мина много време от този двубой. Радвам се, че отбелязах два гола и победихме разградчани, въпреки че имаха доста липсващи футболисти, но все пак това е Лудогорец. Получи се добър резултат и мач“, заяви Иванов след награждаването и сподели своите впечатления от подготовката и очакванията му за новия сезон в efbet Лига.

"Настроението в отбора е добро, знаете, че в първия кръг на първенството отново ще играем срещу ЦСКА.  Мисля, че те са фаворит в двубоя, но се надявам, че  ще се представим на едно добро ниво. Последните два мача от изминалия сезон, когато победихме шампиона и носителя на Купата на България в рамките на 4 дни, са много различни от предстоящите ни двубои с двата отбора в първия и втория кръг от новото първенство. Няма да има нищо общо. Очаквам да играем добър футбол и ако имаме възможност, да победим. Най-важното е да нямаме контузени“, каза Галин Иванов, а на въпрос дали е предимство за ЦСКА 1948, че и двата им съперника преди мачовете с тях ще играят срещи от европейските клубни турнири, заяви:.

"По-скоро е предимство за тях, защото играят официални двубои, а ние все още нямаме такъв. Мисля че ще бъдем подготвени добре физически и ще успеем да се противопоставим срещу ЦСКА  в първия ни официален мач за новия шампионат. Много опитни играчи ни напуснаха, а  имаме доста млади момчета, които не са играли в елита и ще направят дебют в неделя. Амбициите са отборът  ни да играе атрактивен и бърз футбол, и ако може да влезем в шестицата. Тази година ще бъде много по-трудно, но се надявам да успеем“, каза атакуващият футболист и подчерта: Шефовете казаха да станем шампиони. Не знам, ще се опитаме и ще видим!“

През изминалия сезон Галин Иванов отбеляза девет гола. Попитан дали това е най-доброто му постижение в елита, той каза:

"Имам амбицията да надграждам всяка година, но мисля, че имам по-добро постижение от това да вкарам девет гола в един сезон – в Славия смятам, че бяха 11. Искам да вкарвам повече голове, да имам повече асистенции и да помагам на отбора да върви нагоре“, уточни Иванов и сподели, че е  имало вариант да се върне в Славия, но нещата не  са се случили и за момента остава в ЦСКА 1948.

"Готвя се с тима и ще дам всичко от себе си. Ще видим дали сме направили добра подготовка в първите мачове. За момента всичко е нормално“.

Попитан как оценява представянето на националния ни отбор в квалификациите за Световното първенство през 2022 г., той каза:

"Не съм аз човека, който да оценява националния отбор, защото си има треньори. В момента има много млади момчета и смятам, че е необходимо време на отбора да се сработи. Нека оставим тимът на спокойствие и мисля, че след няколко години нещата ще се получат“, каза нападателят на ЦСКА 1948 и изрази одобрението си от решението на БФС в отборите да се ограничи броят на чужденците извън ЕС.

"Това решение на БФС за българските играчи трябваше да се направи по-рано. Трябва да играят поне по 4-5 местни играчи, както е в Азербайджан. По този начин нашите футболисти ще имат по-голямо самочувствие. Това е една тема, в която сега няма да навлизаме дълбоко“, добави  той  и изрази интересно мнение за подготовката на Левски..

"Може да е плюс за Левски, че се готви изцяло на "Герена“. Доколкото чувам и виждам -играчите  са много сплотени. Левски си е Левски и никога не трябва да бъде подценяван. Според мен ще е на по-добро ниво от миналия сезон“, каза Иванов и заключи:

"Надявам се първенството да бъде по-оспорвано, за да бъде интересно. Но не смятам, че ще има промяна за първото място, защото Лудогорец е с две-три класи над останалите. Няма какво да се лъжем. ЦСКА с Любо Пенев като треньор ще направят добър сезон. Надявам се да има повече оспорвани  и интересни  мачове, за да идват повече хора на стадионите“.

  Сподели
207