Левски близо до антирекорд срещу Черно море


FUTBOL-TV

Левски близо до антирекорд срещу Черно море

Черно море има шанс за първи път в историята си да запише дубъл над Левски, побеждавайки ги в два от два изиграни мача в първенството. Ако това се случи, "сините" ще запишат пореден антирекорд този сезон, информират колегите от "Мач Телеграф". През есента варненци спечелиха с 2:1 на "Герена“.  Шокираща за феновете не бе самата загуба, тъй като те не са една или две през този сезон. По-жалък беше начинът, по който това се случи.
 
Тимът, воден тогава от Георги Тодоров (за последен път), поведе 1:0 с гол на Мартин Райнов и се оттегли с този минимален, но все пак добър аванс на почивката. За капак в края на полувремето "моряците“ останаха с 10 души, след като за втори жълт картон бе отстранен Илиан Илиев-младши. След това обаче на "Герена“ настъпиха едни от най-унизителните 45 минути, откакто съоръжението е пуснато в действие през 1963 година. Черно море вкара два гола след почивката след безумни грешки и подаръци на "синята“ отбрана и в крайна сметка спечели с 2:1. 
 
В неделя варненци ще имат шанс да направят нещо още по-запомнящо се в историята на съперничеството им с Левски – да запишат двоен успех! Досега три пъти са се разминавали с дубъл срещу Левски. Толкова до началото на този сезон бяха победите на варненци в София. И в трите случая, в които това се е случвало, мачът край морето не е печелен от домакините. През 1952 година "моряците“ бият Левски с 1:0 в столицата, но по-рано през сезона губят с катастрофалното 0:5 на свой терен. 
 
През 1955 г. пък след 2:1 в София, "сините“ печелят с 2:0 във Варна и взимат реванш. Веднъж пък съдбата не дава шанс на Черно море. През 1958 година варненци удрят с 1:0 в София. Ответен мач в морската столица обаче няма. Този "сезон“ отборите се срещат по веднъж заради реорганизацията, която предстои в първенството и преминаването към системата есен-пролет. Остава да видим назрял ли е моментът за първи дубъл на Черно море над Левски.

  Сподели
288