Лампард: Силва е един от най-добрите полузащитници в Англия


Н. Гавазов

Лампард: Силва е един от най-добрите полузащитници в Англия

Ветеранът на Манчестър Сити Франк Лампард е на мнение, че Давид Силва е един от най-качествените полузащитници в света. 36-годишният англичанин е най-добрият полузащитник в историята на Висшата лига от гледна точка на количеството отбелязани голове, но с именно с появата на Франк на "Етихад" се свързва и нарасналата резултатност на Силва. Въпреки това, Лампард не смята, че испанецът се нуждае от каквито и да е съвети от негова страна.

"Не мисля, че има нужда да давам на Давид каквито и да е съвети. Наблюдавайки неговата игра отстрани, аз винаги съм му се възхищавал като на всестранен играч. В съвременния футбол най-добрите полузащитници вкарват немалко голове и той, без съмнение, се намира сред най-добрите играчи от Висшата лига", заяви Лампард.

"Може би през този сезон той сам реши да излиза по-често на ударни позиции или да поема по-голяма отговорност, но той не търси съвет от мен и ми се струва, че няма и нужда от това. Но може да видите, как му се отдават головете. Това само по себе си придава увереност и когато се получава, на теб ти се иска да вкарваш още", каза още англичанинът.

 

  Сподели
124