Сака обясни как се справя с нарушенията срещу себе си


Н. Гавазов

Сака обясни как се справя с нарушенията срещу себе си

Крилото на Арсенал Букайо Сака разкри какво го кара да продължава след множество фаули.

В миналото мениджърът на Арсенал Микел Артета многократно е призовавал реферите да защитават повече Сака и да наказват по-сурово опонентите за множество нарушения срещу Букайо.

Понякога нарушаването на правилата е единственият начин да спреш Сака, но Букайо не само не се страхува от единоборствата, но и ги използва, за да стане по-силен и по-умен.

"Гладът за победа ме кара да продължа и затова винаги ставам. Физически съм много по-силен, отколкото бях преди четири или пет години. С всяко изпитание ставам по-опитен в смисъл, че знам по-добре кога да вляза в сблъсък и кога трябва да скоча, за да избегна силен сблъсък, така че също станах много по-умен.

Има два елемента. Първо, защитниците не могат да играят така през цялото време. Ще получат жълти картони и трябва да спрат да фаулират.

Второ, работата на атакуващия играч е да вкарва голове, да създава голове за отбора, което означава, че трябва да победиш противника, който ще се опита да те спре. Но не трябва да се криеш и да спираш да играеш Вие сте в отбора само за да играете своята игра“, заяви Сака пред The ​​Guardian.

  Сподели
85