Грилиш критикува модерния футбол


И. Ангелов

Грилиш критикува модерния футбол

Джак Грийлиш сподели за разочарованието и проблемите си с увереността след контузията и загубата на форма в "трудния" сезон с Манчестър Сити. Грийлиш призна, че кампанията е била трудна за него поради контузии и променлива форма. 28-годишният играч пропусна началото на сезона с травма на крака, преди повтарящ се проблем със слабините да го забави отново през новата година. Той също така добави, че е "досадно", че има толкова много фокус върху головете и асистенциите в съвременния футбол.

Контузиите на Грийлиш го ограничиха до само 17 мача във Висшата лига този сезон, в които той отбеляза три пъти. Това е далеч от миналия сезон, когато той беше ключов човек за требъла на Сити, въпреки че той започна и двата мача от загубата на четвъртфиналите на Шампионска лига от Реал Мадрид.

За своята кампания Грийлиш каза: "Беше трудно (този сезон). Особено на фона на миналата година когато имах толкова добър сезон. Играех много и бях един от основните играчи в отбора и участвах във всички важни мачове.

"Тази година в началото на сезона имах проблем, който ме извади от игра за един месец и след това не играх твърде често. Не мисля, че формата ми беше най-добрата и не играех с много увереност. През новата година отново имах няколко контузии в слабините."

Той обаче добави, че нещата изглежда се подобряват, заявявайки: "Напоследък, очевидно все още не съм вкарвал, но се чувствам добре, чувствам се във форма и чувствам, че играя с голяма увереност. Надявам се, че мога да допринеса с това до края на сезона."

Относно разочарованието си от съвременния футбол той каза: "Дразнещ е начинът, по който върви играта, защото можеш да имаш брилянтен мач и да не получиш гол или асистенция и те казват "а, той не е направил това или онова“. След това можете да вкарате два гола на празна врата и изобщо да не играете добре и всички да си кажат "ах, той е брилянтен“."

Грийлиш ще се надява да започне за Сити в съботния полуфинал за ФА Къп с Челси на "Уембли", докато отборът на Пеп Гуардиола се опитва да се възстанови от разочарованието си в Европа. Бившият капитан на Астън Вила също се очаква да бъде част от английския отбор на Гарет Саутгейт за Европейското първенство това лято.

  Сподели
225