Отново отнеха точки на Евертън


Н. Гавазов

Отново отнеха точки на Евертън

Евертън бе ударен с отнемане на точки за втори път този сезон, като бе лишен с две точки заради нарушаване на правилата за финансов феърплей на Висшата лига.

По-рано този сезон Висшата лига отне 10 точки на Евертън, но в резултат на обжалване мърсисайдският клуб успя да намали наказанието на шест точки.

И когато Евертън подаде финансовите си отчети за сезон 2022/23, Висшата лига повдигна допълнителни обвинения срещу "карамелите" – отново за превишаване на лимита за загуби от £105 милиона за период от три години.

Решението на независимата комисия, публикувано днес, гласи, че Евертън надвишава горната граница с £16,6 милиона. Отнемането на две точки означава, че отборът на Шон Дайк пада от 15-то на 16-то място и сега е само на две точки над зоната на изпадащите.

От решението също така следва, че Висшата лига първоначално е поискала да отнеме пет точки от Евертън. Комисията обаче взе предвид, че "карамелите“ вече бяха наказани по-рано и също така признаха вината си.

Вярно е, че Евертън не се съгласи с присъдата за отнемане на две точки и вече изрази намерението си да обжалва, съобщава BBC.

  Сподели
508