Ван Дайк иска да направи сбогуването с Клоп „много приятно”


Н. Гавазов

Ван Дайк иска да направи сбогуването с Клоп „много приятно”

Капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк заяви, че иска да направи сбогуването си с мениджъра Юрген Клоп "много приятно".

В края на този сезон, неговият осми в Ливърпул, Клоп напуска мърсисайдския клуб. Ван Дайк смята, че е развил специална връзка с Юрген през годините на съвместна работа.

Ван Дайк знае предварително, че това сбогуване ще бъде емоционално, но Върджил иска да го разведри, като спечели трофеи в останалата част от сезона - в допълнение към вече спечелената Купа на Лигата.

"Аз съм доста емоционален човек и винаги ми е много трудно да се сбогувам с някого - сега ще бъде още по-трудно. Сбогуването не е нещо, което чакам с нетърпение, но можем да го направим много приятно, като спечелим награди заедно.

Такъв е животът. Виждате се почти всеки ден – повече, отколкото виждате собствената си жена и деца. Преживявате високи моменти заедно, а също и трудни моменти. Това създава много тясна връзка, особено в клуб като Ливърпул, който е едно голямо семейство.

И след няколко години внезапно свършва. Надявам се и съм много уверен, че клубът ще успее да запази тази уникална атмосфера на единство за в бъдеще", заяви Ван Дайк, цитиран от Daily Mirror.

  Сподели
161