Трансферът на Вернер в Ливърпул се провалил по две причини


Н. Гавазов

Трансферът на Вернер в Ливърпул се провалил по две причини

Нападателят Тимо Вернер е отправил две искания, които са попречили на трансфера му в Ливърпул миналото лято.

Вернер помогна на Челси да постигне победа с 1:0  над Ливърпул предната вечер. Тимо изглеждаше изключително мотивиран и дори вкара гол, който бе отменен поради спорна засада.

Нивото на мотивация на Вернер е лесно обяснимо, защото миналото лято Тимо можеше да напусне РБ Лайпциг не за "Стамфорд Бридж", а за "Анфийлд".

Според ВВС,  преди година "червените" избраха Вернер като своя цел номер едно за летния трансферен прозорец. Мениджърът Юрген Клоп бе нетърпелив да добави още един нападател в очакване на заминаването на Садио Мане и Мохамед Салах за Купата на Африка, която след това бе отложено.

Клоп лично разговаря с Вернер в Zoom, а шефовете на мърсисайдския клуб успокоиха германския национал, че са сериозни относно намеренията си.

Тимо обаче поиска впечатляващ договор и гаранции за игрово време, не желаейки да се състезава с Роберто Фирмино и Мане за място в състава.

Вернер обаче не получи исканото от Ливърпул и  в крайна сметка се отправи към Челси, който почти удвои заплатата му спрямо тази в Лайпциг - до 175 хиляди лири на седмица. А агентът на играча получи 12 милиона паунда бонус, което повиши общата стойност на сделката, включително договора и обезщетението за германския клуб до 102. милиона паунда.

  Сподели
529