Рууни: Всички трябва да подкрепят борбата срещу расизма


Н. Гавазов

Рууни: Всички трябва да подкрепят борбата срещу расизма

Мениджърът на Дарби Каунти  Уейн Рууни сподели своите виждания за борбата с расизма. Легендата на Манчестър Юнайтед смята, че всички английски футболни отбори трябва да се обединят в борбата срещу расизма с друг жест, вместо да коленичат.

"Никой не иска да вижда расизъм във футбола или друга сфера на живота. Едва в последния ни мач забелязах, че двама от моите чернокожи  футболисти не коленичиха.

Футболните власти трябва да се справят с тази ситуация. Имате нужда от съобщение и то трябва да бъде еднакво за всички. Не е редно, че някои отбори коленичат, а други не. Може би е необходима друга акция, за да се придържат всички. Сега има объркване - някои играчи и отбори коленичат, а други не.

Подкрепяме усилията на един човек, но би било по-убедително, ако всички направят същото. Мисля, че би било по-мощно послание, ако всички правеха едно и също действие, каквото и да е то", заяви Рууни.

Напомняме, че през февруари Брентфорд и Борнемут  решиха да спрат да участват в акцията с падане на коляно преди началото на мачовете.

  Сподели
263