Тухел: Клоп превърна Ливърпул в машина за победи


Н. Гавазов

Тухел: Клоп превърна Ливърпул в машина за победи

Мениджърът на Челси Томас Тухел похвали колегата си Юрген Клоп, че е превърнал Ливърпул в "машина за победи".

Отборът на Тухел ще излезе на "Анфийлд"  в четвъртък вечерта, където Ливърпул загуби и четирите си последни мача във Висшата лига.

В навечерието на това пътуване Томас не крие възхищението си от Клоп, когото замени в Майнц 05 и Борусия Дортмунд.

"Тук приемате предизвикателството да се състезавате не само с най-добрите клубове, но и с най-добрите треньори в света и е очевидно, че Юрген е един от тях. Той доказа това в много клубове.

Това ме кара да ставам рано от леглото, защото да се състезавам с него и неговите отбори е предизвикателство за мен. Юрген се оказа изключителен треньор и превърна всеки клуб, за който работеше, в едно цяло.

И в трите си клуба, в които е работил, той бе голяма част от клуба, дори след като напусна. Той остава голяма част от тези клубове в сърцата на феновете. И това е огромен успех. Той го направи дори в чужбина, в най-трудната лига.

Той превърна Ливърпул в машина за победи. Той и неговите играчи са едно и това ви очаква, когато се изправите срещу тях. Също така за Атлетико и Диего Симеоне. Те имат много сплотен екип. Това е голямо предизвикателство. Искаме да се състезаваме с такива съперници", заяви Тухел.

  Сподели
237