Кузманов приключи участието си на Sofia Open


Н. Гавазов

 Кузманов приключи участието си на Sofia Open

Българското участие на сингъл на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 563 815 евро приключи още  първия кръг, след като Димитър Кузманов загуби от турчина Джем Илкел с 0:6, 3:6.

Контузия в левия крак попречи на българския национал да покаже най-доброто от себе си пред публиката в "Арена София" и той отстъпи след 1:24 часа игра.

След мача Кузманов обясни, че подготовката му за турнира е протичала по план, а прегледите не са показали, че проблемът е сериозен.

"Преди 16-17 дни получих травма в крака в Италия и трябваше да се откажа. Изчакахме до последно, тъй като не исках да заемам място на някой друг. Sofia Open е важен турнир, но е и най-важният. Направих изследвания, но всички те, включително и ядрено-магнитния резонанс, бяха добри. Подготвях се цяла седмица, нямах никакви проблеми. На самата загрявка във фитнеса усетих болка и това ми повлия психически. Влязох в мача с тази мисъл и загубих първия сет. Положителното ми качество е, че съм силен физически, но контузията не ми позволяваше да покажа моите възможности", каза той.

Кузманов отдаде значимото и на организаторите на турнира заради краткия период, в който той бе реализиран, след като Тел Авив отпадна от календара на ATП заради военния конфликт в Израел.

"Казах и тогава, когато имаше проблем с приемането на турнира, че това е богатство за тениса ни. Въпреки многото компромиси, успя да се осъществи надпреварата. Поздравления за всички, които са част от процеса, защото виждам колко е трудно. Познавам всеки един от играчите и никой не се е оплакал от нещо и не е възразил от каквото и да било. Щастлив съм, че именно ние взехме турнира", съобщи Димитър.

  Сподели
173