Интер с феноменален обрат над Динамо в Киев (видео)


.

Интер с феноменален обрат над Динамо в Киев (видео)

Интер победи Динамо Киев с 2:1 като гост в мач от група F на Шампионската лига. "Нерадзурите" успяха да сътворят страхотен обрат в рамките на само три минути, след като губеха в резултата до 86-ата минута на срещата. Домакините от Динамо Киев поведоха в резултата в 21-ата минута след гол на Андрий Шевченко, но с головете на Диего Милито в 86-ата и Уесли Снайдер в 89-ата минути на двубоя Интер успя да осъществи пълен обрат на стадион "Валерий Лобановски" в Киев.  

Интер започна по-активно срещата и още в самото начало Уесли Снайдер имаше възможността да иззведе гостите напред в резултата. Диего Милито пусна към бившият играч на Реал мадрид, който от границата на пеналта отправи страхотен изстрел, който мина на сантиметри над напречната греда на домакините. В следващите няколко минути на двубоя играта бе равностойна, като битката се водеше предимно в центъра на терена. В 18-ата минута Самуел Ето'О бе изведен зад защитата на домакините от Киев, но бившият нападател на Барселона имаше твърде малък ъгъл пред себе си и изпрати коженото кълбо далеч над вратата пазена от Богуш.

Само три минути след това домакините от Динамо Киев успяха да открият резултата с първата си по-сериозна опасност пред вратата на "нерадзурите". Нинкович подаде към Андрий Шевченко, който овладя добре на гърди и от границата на наказателното поле със страхотен прехвърлящ удар матира Жулио Сезар за 1:0. "Нерадзурите" реагираха като попарени и опитаха да върнат попадението, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение пред вратата на Богуш. Пет минути преди края на първото полувреме Милевски отклони към Шевченко, който стреля мигновенно, но ударът му премина встрани от вратата на гостите. В последната 45-а минута на първата част отново украинският голмайстор имаше шанс да отбележи от фаул, но топката премина високо над вратата на бразилският страж на Интер. По този начин домакините водени от Валери Газаев се оттеглиха на почивка с гол аванс пред състава на Интер.

Наставникът на Интер Жосе Моуриньо предприе две смени на полувремето, като на мястото на Естебан Камбиасо и Кристиан Киву в игра се появиха Тиаго Мота и Марио Балотели. "Нерадзурите" започнаха по-активно и вората част, като в началните минути с пропуски пред вратата на домакините се отличиха Деян Станкович и Марио Балотели. Сърбинат отправи изненадващ удар от около 30 метра, който обаче попадна право в ръцете на стража на Динамо, докато Балотели стреля изключително неточно над вратата на киевчани. В 51-ата минута Интер бе много близо до изравняването на резултата, след като Валтер Самуел засече топката при едно центриране от фаул, но тя мина покрай десния страничен стълб на Богуш. Домакините от Динамо отговориха с прекрасна възможност за гол. При едно дълго подаване Шевченко свали топката към Нинкович, който стреля добре, но топката премина встрани от вратата.

В ответната атака за гостите Ето'О изведе великолепно Диего Милито и аржентинецът стреля, но топката попадна право в ръцете на Гобуш. Интер започна да налага страхотен натиск към вратата на домакините и В 66-ата минута "нерадзурите" пропиляха две изключителни ситуации за гол. първо след едно центриране от ъглов удар Самуел отклони топката, която попадна на главата на Ето'О, който стреля, но топката като по чудо не се озова в мрежата на домакините, преминавайки на сантиметри покрай гредата на Динамо. След това при ново центриране от корнер защитникът на "нерадзурите" Валтер Самуел стреля добре с глава и топката срещна десният страничен стълб на домакините. Само две минути по-късно гостите отново пропиляха невероятна възможност за изравняване. Самуел Ето'О изведе по прекрасен начин влезлият като резерва Марио Балотели очи в очи със стража на домакините, но техничното отиграване на нападателя отново не попадна във мрежата на Богуш.

В 72-ата и 78-ата минути на срещата камерунският стрелец на гостите Самуел Ето'О на два пъти стреля към вратата на Богуш, но и в двата случая топката премина над напречната греда на украинците. Все пак в 86-ата минута натискът на Интер даде резултат и "нерадзурите" успяха да изравнят за радост на Жосе Моуриньо. Уесли Снайдер предостави топката на оставеният непокрит в наказателното поле на домакините Диего Милито, който с прецизен изстрел най-накрая прати топката в мрежата на Богуш за 1:1. Само три минути след изравнителният гол Интер стигна и до пълен обрат. След като стража на Динамо Богуш отрази последователно удари на влезлият като резерва Съли Мунтари и Диего Милито, притичалият Уесли Снайдер добута топката във вратата на домакините и донесе победата на "нерадзурите".

След тази победа отборът воден от Жосе Моуриньо се изкачи на първата позиция в групата с актив от 6 точки, докато Динамо Киев заема последното място с 4 пункта.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
130