Динамо и Интер ще задълбочат интригата в групата


.

Динамо и Интер ще задълбочат интригата в групата

В сряда, 4 ноември от 21.45 на стадион "Валери Лобановски" в Киев, в среща от груповата фаза на Шампионската лига ще излязат един срещу друг украинският Динамо и италианският Интер. Спокойно можем да кажем, че група F на най-престижния клубен турнир на Стария континент се оказа въпреки очакванията най-завързаната и непредсказуема в следствие на резултатите, които се получиха в последните срещи. След три изиграни срещи Барселона, Динамо и Рубин са с по 4 точки, а на последно място е Интер с 3. Сякаш борбата в групата сега започва, но докато в началото никой не слагаше отборите от Източна Европа в сметките, сега нещата са малко по-различни и италианският и испанският гранд с основание треперят за местата си.

Киевският Динамо провежда един блестящ сезон във вътрешното първенство и след 12 изиграни срещи е на първо място с 14 точки разлика пред втория в класирането Шахтьор Донецк. Добрите игри и класата, която демонстрира отборът, намери своето отражение и в срещите от груповата фаза на Шампионската лига срещу Рубин, когато от 0:1, доведе резултата до победното 3:1. Последва закономерна загуба на "Ноу Камп" от европейският първенец Барселона, за да постигне онова впечатляващо 2:2 срещу италианският колос Интер, и то не къде да е, а на негов терен, като на два пъти повеждаха в резултата. Впечатляващо не толкова заради резултата, а заради откритата и качествена игра, които направиха срещата наистина вълнуваща.

Интер се представя добре в Серия А и в момента се намира в серия от пет победи, а разликата от втория Ювентус е седем точки. Не така стоят нещата обаче в най-престижният европейски клубен турнир, където "нерадзурите" все още са без победа. Ако нулевото равенство - типично по италиански и сметкаджийско срещу клубният първенец Барселона в първия кръг на турнира се прие за стратегическо и много важно, то срещу Рубин Интер бе максимално затруднен и благодарение на Станкович се добра до равенството. Но изненадата се получи в третия кръг срещу Динамо, в резултат на което по-нататъшното участие на италианският гранд е под въпрос. Поради тази причина всички са наясно, че тази среща е много важна за отбора и евентуална загуба може да провали току що започналият сезон.

Динамовци излизат за предстоящият двубой с куп кадрови проблеми: Кадоури и Несмачний лекуват контузии още от средата на август и скоро няма да бъдат възстановени. Вратарят Шовковски е извън строя заради болки в стомаха, а Диакат продължава да лекува контузия в коляното. Юсуф пък получи контузия срещу Днипро и също няма да влезе в групата за мача.

Тактическата постройка 4-3-3 , която е избрал Газаев за срещата говори красноречиво за целите които е поставил пред отбора: победа! За разлика от срещата в Милано когато Милевски беше сам нападател в центъра, сега Шевченко и Ярмоленко са изнесени силно напред, а местата на двамата са заети от Михаилик и Вукойевич, но прибрани по-към централната зона, а Нинкович е между двамата , но непосредствено зад Милевски и се очаква огрмно взаимодействие между двамата и бихме казали, че в голяма степен отбелязването на гол от Милевски в тази среща ще зависи много от подкрепата, която ще получава от Нинкович.

Моуриньо пристига в Киев с целия си наличен потенциал, но въпреки, че с групата отпътува и Снайдер, най-вероятно холандецът няма да започне срещата. Поне така заяви пред медиите Специалният, но какво ще е решението му ще разберем при обявяване на стартовите състави на двата отбора. Контузии тормозят и Балотели, Мунтари и Тиаго Мота, но за тях няма индикации, че няма да започнат мача.

Схемата на Моуриньо ще бъде 4-3-1-2 , като вляво от Ето,о начело на атаката ще застане Милито. Зад тях ще се разположи Станкович( при вариант ако Снайдер не играе), а средната линия ще бъде от Занети, Камбиасо и Мунтари. Ако Снайдер започне срещата Станкович ще отиде на десния фланг и най-вероятно Мунтари ще отпадне. По-важно е, че португалският специалист остава верен на стила си и не предприема никакви промени с цел усилване на нападателната мощ на отбора си. За сега това му носи успех в Серия А, но видяхме, че именно срещу Динамо и Рубин тактиката му не успя. Но вариантът със Станкович в средата ще бъде много интересен в предвид бързината, която притежава футболистът когато има свободно пространство пред себе си.

Несъмнено е, че независимо от лошите атмосферни условия в украинската столица, специално на стадион "Валери Лобановски" и двата отбора ги очаква гореща и пълна с емоции вечер. Победата е еднакво необходима и за двата отбора и ще бъде търсена до края на двубоя. Интер с качеството на футболистите които притежава е по-класният отбор. Но Динамо ще бъдат окрилени от досегашните си успехи и най-важното от дванадесетия играч - ентусиазираната си собствена публика, която ще подкрепя отбора. Поради това и смятам, че резултатът, който ще бъде постигнат няма да внесе никаква яснота в класирането и ще задълбочи интригата в групата. Очаквам равен в тази среща.

Прогноза за Динамо - Интер 1:1

Последни 5 мача:

Динамо: РЗПРП
Интер: ПППРП

Коефициенти в bwin:

Динамо - 3.60
Равен - 3.30
Интер- 2.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174