Милан - Реал Мадрид: Сблъсъкът на гигантите - Част II


.

Милан - Реал Мадрид: Сблъсъкът на гигантите - Част II

На 3 ноември, вторник, от 21.45 часа на стадион "Джузепе Меаца" в Милано ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига два от гигантите на европейският футбол. Жребият и тази година реши да се пошегува и събра на едно място отново два от гигантите на европейския футбол: испанският гранд Реал Мадрид и най-популярният италиански клуб Милан. Всъщност, всички вече видяхме на 21 октомври на „Бернабеу" каква голова пиеса изнесоха двата отбора и съвсем основателно в навечерието на този сблъсък, футболна Европа потърква отново доволно ръце.


Може да кажем, че ръце потъркват и всички верни фенове на Милан и съвсем основателно защото победа на любимият им отбор ще означава само едно: почти сигурно класиране за следващия етап на Шампионската лига. Но до сегашното развитие на нещата не се стигна съвсем по най-лесния начин. Индикациите, че има някакви проблеми в отбора всъщност дойдоха след двубоя срещу шампиона Интер, в който по-скоро Милан играеха ролята на боксова круша.

Явно плесницата е била толкова звучна, защото дълго време отборът не успя да намери своя облик и береше душа. Клубът на Берлускони в началото на октомври приличаше на буре с барут след като зареди една след друга слаби игри гарнирани със срамни загуби, а легендарния стадион бе заприличал заради бойкота на феновете на някакъв селски мегдан. След загубата от Удинезе, равенството срещу Аталанта, дойде и срамната домакинска загуба от „часовникарите" от Цюрих, което направи цялостното представяне на отбора повече от скандално. Сезонът едва беше започнал, а всички отписаха както калчото, така и Шампионската лига и никой не предполагаше какви събития, изключително вредни за хора със слаби сърца предстоят.

В такава тежка атмосфера обаче наставникът на отбора Леонардо, най-напред промени тактическата постройка на футболистите, а след това и успя по някакъв начин да изправи полуумрелият Милан на крака и в двубоя срещу уж фаворита Рома, „росонерите" взеха, че победиха с 2:1. Никой не обърна внимание в началото на новата схема 4-4-2, но какво друго можеше да промени бразилският наставник? Тази на пръв поглед безумна промяна изкара на предни позиции Роналдиньо от когото отпаднаха плеймейкърските задължения и сега бразилецът имаше за задача да бележи само голове...какво по-лесно за него? Веднага Абате и Зеедорф отидоха по крилата, което си е тяхно амплоа и много по-добре биха се справили отколкото ако бяха в центъра където не можеха да дишат от липса на пространство. Така Пирло и Амброзини покриха центъра и нещата си дойдоха на мястото.

Три дни след срещата с Рома, на „Бернабеу" „Ел Галактико" се запозна с новия облик на миланския отбор, който игра много здраво тактически и докато испанските защитници се състезаваха да преследват Индзаги, Пато си свърши своята работа вкарвайки два гола, а отборът на Пелегрини провеси носове в края на срещата за да напусне стадиона с наведени глави.

Всъщност Реал Мадрид в понастоящем се намира изцяло в сянката на Барселона и в момента се явява реална заплаха мегаломанския проект „Перес" да не се осъществи. По простата причина, че някъде се губи връзката между централните защитници от една страна, а от друга няма никакво взаимодействие между защитата и полузащитата. Вижда се, че ако се упражни малко повече натиск в тази част отбора, футболистите се огъват и допускат голове. Така нареченият „галактически отбор" при първа среща в Примерата на по-сериозен съперник в лицето на Севиля, бе разпилян и само отличните намеси на Касияс го спасиха от погром. А ако „часовникарите" вкараха гол на Милан, то на Кралския клуб вкараха цели два! Последва равенство срещу Хихон, за да дойде позорът срещу световно неизвестния Алкоркон, за когото след това писаха медиите по целия свят. Така се стигна до предупреждението срещу Пелегрини: Реал ако загуби някоя от следващите две срещи, чилиецът си тръгва. Първият тест срещу Хетафе бе взет успешно, но дали с Милан така ще бъдат нещата? Последните несполуки съвпаднаха с контузията на една от най-големите звезди в отбора - Роналдо, а португалецът въпреки огромното си желание и прибягването до свръхестетсвени сили отново няма да вземе участие в тази среща.

Аргументите на Милан за сблъсъка във вторник вечер са екзалтираната публика, която ще бъде на стадиона и подкрепя отбора си, забравила всички несполуки само до преди две седмици. Другият важен аргумент е страхотното взаимодействие на двойката централни защитници, където особено място заема Неста, който на всичкото отгоре бележи голове. Следващият момент е завръщането в отбора на Гатузо, който с безкомпромисните си действия в средата на терена изключително много ще затруднява развитието на атаката на противника. Последният аргумент е статистиката - 12:1 гола в полза на „росонерите" на „Джузепе Меаца" в официални срещи срещу „Белият балет"

Аргументите в полза на Реал не са много. Несъмнено все пак това е Кака, който се завръща на стадионът на който шест години бе любимец. Но дали сега ще може да покаже тази игра, която го прави един от най-добрите футболисти в света? Да се надяваме, че ще успее да се пребори с психологическия натиск върху себе си. Другият аргумент са двамата флангови защитници на Милан, които играят колебливо понякога, и са най-слабото звено на отбора. Ако Одо и Замброта не са съсредоточени в тази среща, никаква статистика няма да помогне на „росонерите" да победят. Другият аргумент е чисто психологически: Реал няма накъде да пада повече и още една загуба наистина ще влоши още повече атмосферата в клуба. Отборът просто ще играе още по-агресивно от това което показа в Мадрид.

От отбора на Милан отпадат Сторари, Янкуловски и Ониеву, но се завръща Гатузо Схемата, която Леонардо е избрал е 4-3-3 , с един Бориело изтеглен малко назад от другите двама нападатели Пато и Роналдиньо. Зад тях ще видим Пирло, от когото отново ще зависят много неща в срещата, който освен да осъществява връзката между Гатузо и Зеедорф, ще подпомага атаките на отбора си, а и ще го видим да руши атаките на противника, подпомагайки отбраната си, като на всичкото това ще бъде връзката между защитният вал на „росонерите" и по-предните позиции.

 

От Реал отпадат Гарай и Роналдо, Гути и Метцелдер, но се завръща Дренте. Схемата с която Пелегрини ще противодейства е същата както на „Бернабеу": 4-3-1-2 , като Игуаин и Раул ще са в атака. Двамата отлично се възползват от колебливото представяне на Бензема и показват отлично взаимодействие, и не виждам причина някой от тях двамата да започне мача на пейката. Отзад от втора линия, малко разтегнати по крилата ще атакуват Кака и Гранеро, а в средата ще видим Шаби Алонсо и Ласана Диара. Впрочем това е другата двойка в мадридтчани, които показаха страхотно взаимодействие, очаквам същото и в сряда вечер. Те ще имат много важната задача да прекъснат връзката между Роналдиньо- Пато от една страна с Пирло-Амброзини от друга и ако го сторят Милан ще има един коз по-малко срещу противника си.

Очаква ни наистина епичен сблъсък с много голям залог и за двата отбора. За Реал и в частност Пелегрини победата би затвърдила самочувствието в отбора и на несполуките досега ще се погледне като на нещо временно и случайно. В частност и чилийският наставник ще запази работата си. За Милан това означава почти сигурно участие в следващия етап на турнира, както и шеста поредна среща без загуба. Именно това ме кара да мисля, че в момента потенциалът на италианският отбор да победи е по-голям от този на своя противник. „Росонерите" влизат в мача с по-добра форма и според мен ще успеят да излъжат още един път „Белият балет", и в крайна сметка ще затвърдят излизането си от кризата.


Прогноза за Милан - Реал 2:1

Последни 5 мача:

Милан: ПРППП
Реал: ПЗРЗП

Коефициенти в bwin:

Милан - 2.55
Равен - 3.35
Реал- 2.55

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247