Интер ще постигне първа победа в Шампионската лига


.

Интер ще постигне първа победа в Шампионската лига

На 20 октомври, вторник, от 21.45 в Милано на стадион "Джузепе Меаца", италианският Интер ще приеме в среща от груповата фаза на Шампионската лига украинският Динамо Киев. Предварителните прогнози сочеха, че италианският шампион, заедно с испанският гранд Барселона няма да имат никакви проблеми с излизането от групата, а за останалите участници в нея - Динамо Киев и Рубин Казан борбата ще бъде за третото място. В момента обаче отборът на Жозе Моуриньо има събрани едва две точки след стратегическото равенство у дома, на старта на Шампионската лига срещу носителя на купата Барселона и равенството 1:1 като гост на руския Рубин. При всички положения италианците ще преследват победата най-малко защото това е от така наречените мачове, които задължително трябва да вземат.

Украинският Динамо на старта на Лигата успя да пречупи през второто полувреме руския шампион Рубин и показа, че има воля за победа, възползвайки се от грешките в отбраната на гостите, а във втората среща на Ноу Камп срещу Барселона игра като с равен, но класата си каза думата и загуби съвсем резонно с 0:2. В момента отборът е на точка пред Интер в групата и едно равенство на италианска земя само би могло да затвърди второто място и да създаде предпоставки да се отстоява в по-нататъшните двубои.

Интер ще излезе във вторник вечер след едно повече от успешно представяне в последния кръг на Серия А, след като разгроми като гост отборът на Дженоа, а в предишният кръг и отборът на Удинезе. Но не победите като резултат са толкова важни, колкото играта, която ни демонстрираха възпитаниците на Жозе Моуриньо: много бързина и разнообразие в атака, а се видя също така и доброто вписване на Уесли Снайдер, който с няколко точни отигравания създаваше напрежение пред вратата на домакините и отлично си взаимодействаше със Станкович и Балотели. Впрочем след смяната му в 73 минута с Мансини, остротата на атаките на Интер се притъпи, а може пък и да пожалиха домакините след като на светлинното табло бе оформено унизителното 0:5.

Схемата, която ще използва Жозе Моуриньо ще бъде отново любимата 4-3-1-2 , като Снайдер отново ще застане зад двамата нападатели. Впрочем заради червения картон срещу Рубин няма да видим Балотели и се очаква при това положение португалският специалист да сложи начело на атаката освен Ето,о и Станкович, което ще бъде едно ново решение за отбора, но в предвид това което показа срещу Дженоа може и да е прав португалеца. Ако обаче Диего Милито се възстанови за мача, при всички положения ще застане отдясно на атаката, а сръбският офанзивен халф ще видим на традиционния си пост на левия фланг. При това положение най-вероятно Мунтари няма да влезе в игра, или поне да започне като титуляр.

Отборът на Динамо Киев удържа трудна победа през уикенда над Оболон, с гол чак в 80 минута на срещата, но ще излезе във вторник вечер на "Джузепе Меаца" по съвсем друг начин. Козът на украинците се казва Шевченко, който впрочем отбеляза победният гол в събота и с опита си несъмнено ще бъде от голяма полза за отбора си. Другото предимство на украинците са бързите флангови играчи и доброто им взаимодействие с централните полузащитници. Футболистите са много здрави физически и се очаква да дадат отпор на противника си в единоборствата.

"Те са отбор, който има всичко. Имат впечатляваща физическа структура, добри играчи и най-вече много бързина по фланговете", заяви Моуриньо днес на сутрешната си пресконференция.

Схемата, която ще използва Валери Газаев е 4-4-2 , въпреки, че се прокраднаха мнения в украинската преса за игра с един нападател. Но кой от двамата ще застане на втора линия: Шева или Милевски? Мястото и на двамата е най-отпред и с подобна схема на игра отборът излезе и срещу Барселона, няма причина да не стори сега същото. За разлика от срещата на Ноу Камп обаче, партньор на Юсуф в средата на терена ще бъде Нинкович. Проблем ще дойде ако Милевски не играе. Тогава Ярмоленко ще видим отляво на атаката, а Шева отдясно и треньорът Газаев при това положение ще трябва да избира да сложи на фланга между Маграо, Гармаш или Зозуля, които честно казано отстъпват в качествата си на Ярмоленко.

Очаквам двата отбора да ни предложат безкомпромисна игра, в която освен техника ще видим и много единоборство в което ще има поделено надмощие. Ще се получи един мач, в който ще видим бързоходови комбинации от страна на италианския гранд и много твърда игра на украинците, с бързи контраатаки и дълги подавания, основно към Милевски или Ярмоленко, който и да е играе от тях двамата в нападение. Шевченко ще очаква своя миг и ако бъде изпуснат за малко дори, ще докаже на Жозе Моуриньо, че несправедливо е бил игнориран от португалеца, когато игареше под негово ръководство. Все пак по-качествените футболисти на Интер гарантират победата за отбора и аз смятам, че една победа с два гола разлика за "нерадзурите" ще си дойде съвсем на място.

Последни 5 мача:

Интер: ППРЗП
Динамо: ППЗПП

Коефициенти в bwin:

Интер - 1.35
Равен - 4.35
Динамо- 9.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181