Стандарт се готви да поднесе изненада


.

Стандарт се готви да поднесе изненада

Тази вечер в Лиеж, в среща първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига се срещат отборите на Стандарт Лиеж и Арсенал. Последният двубой между двата отбора на европейска сцена бе на 3 ноември 1993 година и завърши със зашеметяващото 7:0 за гостуващия лондонски тим. При всички положения обаче това е минало и белгийският отбор няма да излезе обречен на своя стадион "Морис Дюфрен".

Схемата, с която ще излезе Стандарт ще бъде традиционната 4-4-2, като отдясно в атаката се завърна Йованович, който лекуваше контузия. Добрата новина за отбора е завръщането на Гонзалес в средната линия, но той най-вероятно ще застане отляво, а Камарго ще заеме мястото на контузения Стивън Дефур. Отдясно Далмат също имаше проблеми с глезена, но последно се разбра, че ще влезе в игра.

Арсенал ще излезе с трима нападатели, като в центъра на атаката ще застане добилият голяма популярност Едуардо. Средната линия ще бъде от трима футболисти, като Фабрегас ще застане непосредствено зад Едуардо, в защита френският специалист ще заложи на четирима. След двете загуби в Манчестър, лъснаха и проблемите пред Арсен Венгер, а именно уязвимата защита, което доведе до подкопаване на пътя към титлата в Англия. В Европа това би било още по-страшно и Професора наистина трябва да вземе мерки с това което разполага в момента защото ако сега отборът попадна в група с Олимпиакос и Стандарт, то на по-късен етап това няма да е така. Арсенал остана без контузения вратар Мануел Алмуни, а също и без Денилсон и Ван Пърси и за тримата никой не може да гарантира кога ще се завърнат. Списъка продължава с Аршавин, Насри, Фабиански, Джуру, Карлос Вела и Уолкът, но въпреки всичко аз смятам, че отборът ще започне двубоя по-активно от съперника си и ще се опита да не му даде възможност да разгърне нападателния си потенциал.

Срещата може да завърши всякак, всичко зависи от това дали отбраната няма да се огъне и как нападателите ще взаимодействат в полето на домакините. По принцип английският отбор е по-класният тим и с повече опит, а несъмнено Венгер е и един много добър специалист, който умее да мобилизирва футболистите си. Единственият и не малък проблем е отсъствието на много титуляри в отбора, което може да коства задължителната победа в тази среща. Иска ми се да заложа на победа за Арсенал, но поради гореизложените аргументи мисля, че ще се получи изненада и срещата ще завърши наравно.

Коефициенти на bwin :
Стандарт - 6.50
Равен - 3.85
Арсенал - 1.45

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140