Футболното пиршество в Милано ще завърши с реми


.

Футболното пиршество в Милано ще завърши с реми

Два от гигантите на Европа ще се срещнат утре вечер на “Стадио Джузепе Меаца” в Милано и всички погледи ще бъдат вперени в двама от нападателите на отборите, които се очаква да решат изхода в двубоя. Победителят  в  последното издание на Шампионската лига Барселона, го очаква труден старт в новата европейска кампания срещу силно мотивирания Интер на неговия стадион. В същото време италианският шампион заяви вече намеренията си за успех в лигата и особено Самуел Ето’о ще бъде нетърпелив да покаже, че Барса направи грешка, като го продаде.

Интер след разочароващо представяне срещу Бари, заигра много добре в Серия А и след опустошителната победа с 4:0 над Милан, последва победа с 2:0 над Парма. И двете нови попълнения – Ето’о и Милито, въпреки, че не са напълно координирани, показаха, че се адаптират бързо към играта и стила на отбора. Снайдер също се включи добре в схемата на отбора и заслужи място в титулярния състав. Отпътуването на Ибрахимович принуди Моуриньо да потърси по-голяма гъвкавост и креативност в стила на играта, използвайки малко по-активно Станкович и Занети в нападение, както и Снайдер непосредствено зад Милито и Ето’о.

Убеден съм, че абсолютно същата схема ще използва и утре вечер португалският специалист, а именно 4-3-1-2, като в средата на терена място ще заеме Мота. Деян Станкович успя да се възстанови от грип и ще заеме мястото си вдясно от Мота, това означава, че  Киву ще се премести на левия фланг на отбраната. Лусио ще поеме Ибрахимович, но това няма да бъде персонален двубой, а може и Моуриньо в последния момент да даде нови наставления. Италианският шампион ще разчита на грешки на противника в средната линия и ще атакува много внимателно, с повече разигравания, като се очаква Снайдер да извършва набези от позицията  която се намира, така, че ще е интересно да се види успешно ли ще бъде взаимодействието му с Милито отляво и Занети по-отзад. Ако все пак е добро, както срещу Парма, то тогава трябва да подобри мерника си, защото ще е непростимо в такъв важен мач да пропуска целта.

Барселона постигна трудна победа срещу Хетафе и беше в беда до средата на второто полувреме когато в игра влязоха Меси и Иниеста и решиха мача. “Блауграна” досега не показаха този блясък както през изминалия сезон, но все още печелят срещите си и може би не са ускорили темпото според конкуренцията която излиза насреща им.

За утрешният двубой Гуардиола ще наблегне на схемата 4-3-3, като в центъра на атаката ще застане Ибрахимович, който ще и придаде ново измерение в комбинация с Анри и Меси. Шави и Кейта ще застанат на обичайните си места по фланговете, а туре ще бъде изтеглен малко по-назад, но между двамата. В защитен план нещата са малко по-неясни. Маркес се оказа излекуван за срещата и дори тренира с отбора, въпросът е Пуйол или Маркес? Аз мисля, че Пуйол ще започне срещата все пак, но Пепе може да реши, че мексиканеца е по-подготвен, но това няма как да узнаем и всичко ще се реши между двамата на последната тренировка на отбора. При всички положения обаче Гуардиола трябва да инструктира защита си да не позволява на Ето’о  и най-малка възможност за стрелба и да внимава много за набезите на Снайдер.

Несъмнено ни очаква истинско пиршество на футболната игра утре вечер в Милано. Барса е по-добрият отбор, но все още не са така убедителни както преди, докато Интер имат потенциала да нанесат своя удар. Дали малкото предимство което има европейския шампион е достатъчно за победа? Не знаем това и поради това най-сигурно е да заложим на хикса.
Последни 5 мача:
Интер:ПРПРП
Барселона:ЗПППП

Коефициенти в bwin:
Интер - 2.80
Равен - 3.20
Барселона - 2.30

Николай Гавазов

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184