Дебрецен победи Левски и е с единия крак в групите на ШЛ


.

Дебрецен победи Левски и е с единия крак в групите на ШЛ

Левски загуби с 1:2 от унгарския Дебрецен на "Георги Аспарухов" и напрактика е аут от Шампионската лига. Гостите изнесоха урок по футбол на "сините", създавайки куп положения с бързи атаки, изнасяйки топката с един-два паса. За разлика от тях българите опитваха по възможно най-сложния начин да стигнат постъпите на вратата на бъдещия участник в най-комерсиалния турнир в света и логично стигнаха само до 1 гол дело на Бардон.

Отборът на Левски изоставаше след първите 45-ет минути игра. Голът за гостите от Унгария реализира Ласло Боднар в 12-та минута, когато негов изстрел от 35 метра разстреля Георги Петков.

В края на полувремето Левски можеха да изравнят, но ударът на Дарко Тасевски бе изчистен от голлинията, а в добавеното време Дебрецен дори можеха да вкарат втори гол, но за радост на Петков нямаше човек, който да вкара топката, след като именно стража на сините се размина с нея.

Началото на второто полувреме бе отлично за "сините" и още в 46-ата минута Христо Йовов можеше да изравни резултата, но Полексич се справи. Все пак изравняването дойде в 50-та минута, когато страхотен пас на Зе Соарес изведе Седрик Бардон сам срещу Полексич и с мощен удар французинът не остави никакъв шанс и направи резултата 1:1.

Домакините продължиха с натиска, но неточни изстрели провалиха възможноста Левски да поведе. Дарко Тасевски бе заменен малко след гола, а на негово място влезе дошлия под наем от Славия Дениран Ортега.

Гостите от Дебрецен обаче не се отказаха от ударите от далече и един такъв на Цвиткович мина на милиметри от горната греда на Петков.

В 76-та минута Дебрецен като че ли отряза мераците за Шампионската лига и класни европейски отбори, след като вкара втори гол. Ниско центриране от дясно бе засечено от Цвиткович, който от 4 метра не сгреши.

Опитите на Левски да стигнат до изравняване удариха на камък, след като "сините" не създадоха нито едно голово положение до края на мача.

Дебрецен се прибират в Унгария с комфортен аванс от два гола на чужд терен и ще гледат по-спокойно към реванша в Будапеща, който ще е след седем дни.

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

  Сподели
159