Достанич: Готови сме, не се притесняваме; Петков: Трябва ни чиста победа


.

Достанич: Готови сме, не се притесняваме; Петков: Трябва ни чиста победа

Треньорът на Левски Ратко Достанич даде пресконференция преди решителния двубой на "сините" с унгарсия Дебрецен. Сърбинът заяви, че неговите играчи нямат търпение мача, който може да ги вкара в Шампионската лига да започне.

„Имаме двама-трима футболисти, които са с контузии – Жоазиньо, опитвахме се днес да го тестваме. Симонович пак е получил лека контузия, и той ще се опита днес да направи пълна тренировка. На Живко Миланов няма да можем да разчитаме за този мач, а за Владо Гаджев знаете за какво става на въпрос. Всички други футболисти са готови за мача и се надявам да направим хубав мач.

Готови сме за мача. Мисля, че моите футболисти едва чакат да излязат в мача, защото Левски има една крачка, за да влезе в Шампионската лига, което е нещо голямо за клуба, за всеки един футболист.

Знаем за какво точно става дума. Нямаме какво да загубим, но можем да спечелим след този мач. Имаме само едно – да бъдем готови за мача и да зарадваме нашите фенове. Да се опитаме да направим добър мач – това е нашата цел.

Аз като треньор поемам отговорност за всеки един футболист, аз съм отговорен човек и върху мен има отговорност за случая с Рабех. Държа да има правила и всеки един от тях да спазва тези правила. Мислим, че има една добра атмосфера. Всеки футболист може да направи грешка, оттам нататък е важно да не се повтаря. Имаме един солидарен състав, който е показвал, а и утре ще покаже своята солидарност на терена, затова нашият проблем бе мачът, който предстои утре, а не проблема с Рабех”, коментира Достанич.

На брифинга присъства и вратарят и капитан на "сините" Георги Петков. Пазарджиклията си пожела чиста победа и предупреди, че мачът ще е доста труден за Левски.

„Със сигурност има напрежение. Такива мачове се чакат по 10-15 години. От тези две срещи зависи дали Левски ще играе в Шампионската лига. Повечето футболисти на Левски са играли в ШЛ и сме разговаряли с по-младите какво означава това да играеш в турнира. За утре, за мача, мое мнение е, че трябва да победим на нула, т.е. не трябва да допускаме гол, защото знаем какво е гостуващият тим да отбележи попадение. Трябва ни чиста победа.

Всички футболисти се застъпихме за него(Рабех), защото виждаме, че е качествен футболист и му даваме шанс да премисли какво е направил. Всички знаем че е чужденец и му е трудно тук. Надяваме се да може да ни радва с игрите с по-нататък. Гледахме го отбора на Дебрецен. Със сигурност е добър тим. Имат и силни, и слаби страни, ще ни бъде трудно срещу него, но се надявам да излезем с един добър резултат в утрешната среща. Може и 7:6 да завърши за нас, само да победим. Моето лично мнение е, че е подготвен отборът. Надявам се стадионът да бъде пълен и с помощта на феновете да си направим мача лек”, каза още Георги Петков.

снимка:gong.bg

  Сподели
150