Британската битка за място в ШЛ ще се реши в реванша на Емирейтс


.

Британската битка за място в ШЛ ще се реши в реванша на Емирейтс

Изключително интересен сблъсък ще предложи 4 предварителен кръг за влизане в Шампионската лига. Тъй като тази година УЕФА прие доста промени в регламента, най-вече формирайки шампионски и нешампионски поток в квалификациите логично във втория жребия срещна страховити съперници. От всички срещи обаче една изпъква – шотландския Селтик срещу английския Арсенал.

Традиционно двата тима са редовни участници в най-престижния турнир ан Европа. В по-голяма степен това важи разбира се за “топчиите”. “Детелините” обаче също направиха някои много добри класирания. Арсенал все пак излиза със самочувствието на полуфиналист от миналата година. Тогавашният европейски шампион спря похода на младата чета на Арсен Венгер по пътя към Рим. Това обаче бе поредната година затвърдила английската доминация, макар накрая да празнуваше испанският Барселона.

Селтик започна участието сив Шампионската лига тази година от предишния кръг. Там шотландците се изправиха срещу Динамо Москва, който ще видим много скоро в София. Загубата, която момчетата на Тони Моубрай допуснаха в Глазгоу накара мнозина да ги отпишат. В руската столица обаче те бяха безпощадни, печелейки с 2:0. Селтик започна добре и в вътрешния шампионат, побеждавайки с 3:1 като гост Абърдийн.

За Арсенал се изприказва изключително много в последно време, най-вече заради двата трансфера на Емануел Адебайор и Коло Туре в посока Манчестър Сити. Очакваше се това да се отрази тежко на тима, но вместо това “топчиите” разстреляха Евертън с 6:1 на “Гудисън парк” още на старта на Висшата лига.  С това те показаха, че който ги отписва от сметките за титлата греши.

Селтик има малки проблеми със състава преди двубоя. Глен Лувънс е под въпрос, докато Стив Макманъс е твърдо аут за мача. Шон Малоуни и Гари Калдуел най-вероятно ще са напълно възстановени и готови за игра. За Арсенал след контузии в състава трябва да се завърнат Тео Уолкът и Абу Диаби.

Освен, че е най-интересният това е и най-трудният за отгатване двубой. Силата на Селтик на “Хемпдън парк” е всеизвестна из цяла Европа. Определено обаче Арсенал не е отборът, който ще се уплаши от хилядите ревящи шотландски гърла. Все пак ще бъде доста смело да отписваме домакините. Срещата ще завърши наравно с резултат, който ще остави интрига за реванша в Лондон.

Последни 5 мача:

Селтик: ПЗПЗЗ
Арсенал: ПЗППП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159