Левски срещу Дебрецен, ЦСКА се натресе на Динамо Москва, а Литекс среща БАТЕ


.

Левски срещу Дебрецен, ЦСКА се натресе на Динамо Москва, а Литекс среща БАТЕ

Шампионът Левски излиза срещу Дебрецен в решителния плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Това определи жребият в Нион. Както е известно "сините" очакваха бъдещия си противник измежду Шериф (Молдова), АПОЕЛ (Кипър), Ред Бул Залцбург (Австрия),  Вентспилс (Латвия) и шампиона на Унгария.

Първият мач е на 18/19 август, като родният първенец е домакин, докато седмица по-късно на 25/26 е реванша.При краен успех Левски ще играе за втори път в своята история след 2006 година в групите на Шампионската лига, а при отпадане ще продължи участието си директно в груповата фаза на Лига Европа.Левски стигна до този плейофен кръг след победи с по 4:0 и 5:0 над аматьорите от Сант Жулия, след това се справи с ФК Баку след 0:0 в Азербайджан и успех с 2:0 на стадион "Георги Аспарухов". 

Противникът на Левски отстрани съответно:

Дебрецен - Калмар (Швеция) 2:0 (1:3) 3:3
Левадия (Естония)- Дебрецен 0:1 (0:1) 0:2 

ЦСКА срещу Динамо Москва

Българският вицешампион ЦСКА ще играе срещу Динамо Москва в плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа, отреди жребият в централата на УЕФА в Нион. "Червените" ще бъдат гости на 20 август. Реваншът е на 27 август.
В тима на Динамо Москва играе българският нападател Цветан Генков.

 

Литекс срещу БАТЕ Борисов

Отборът на Литекс ще играе срещу кошмара на Левски БАТЕ Борисов  в плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа, отреди жребият . В първия мач ловчанлии ще бъдат гости. Срещите са на 20 и 27 август.
Миналата година БАТЕ отстрани Левски в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и за сметка на "сините" участва в груповата фаза срещу тимове като Реал Мадрид и Ювентус.

 

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
127